Δολοφονία Προβιδάκη: Ισόβια για τους δύο, «έσπασαν» για τον τρίτο

Σε ισόβια για τη δολοφονία Προβιδάκη στο Αντισκάρι Ηρακλείου Κρήτης το 2014, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τους δύο από τους τρεις κατηγορούμενους. Στον τρίτο κατηγορούμενο για τον θάνατο του 51χρονου συνταξιούχου ναυτικού επέβαλλε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Πρωτόδικα και οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Προβιδάκη είχαν καταδικαστεί σε ισόβια. Ο τρίτος για τον οποίο «έσπασαν» τα ισόβια είναι ο 29χρονος εκ των αδελφών από το Αντισκάρι, ο οποίος νωρίτερα, και λίγο πριν ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, ομολόγησε κλαίγοντας ότι και αυτός είχε χτυπήσει τον άτυχο συνταξιούχο ναυτικό, Κώστα Προβιδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο – χωρίς ελαφρυντικά – και τους τρεις κατηγορούμενους: τα δύο αδέλφια 38 και 29 ετών και τον 30χρονο κτηνοτρόφο από την Γέργερη, ο οποίος, πάντως, μέχρι τέλους επέμεινε ότι δεν είχε συμμετοχή στις φονικές «μαγκουριές», αναφέρει το cretalive.gr.

«Να ηρεμήσει η ψυχή του»

«Δικαιωθήκαμε! Υπάρχει Θεός! Να ηρεμήσει η ψυχή σου!», η πρώτη αντίδραση του αδερφού του άτυχου ναυτικού, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του Εφετείου επί της ενοχής των κατηγορουμένων.

Για «συγκλονιστική απόφαση» που «δικαιώνει και ανακουφίζει την οικογένεια», έκαναν λόγο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Ζαχαρίας Λιπαράκης και Αντώνης Επιτροπάκης.