Δολοφονία Σουλεϊμανί: Έκτακτη συνεδρίαση της βουλής του Ιρακ για απομάκρυνση των ΗΠΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Ιράκ, καθώς σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters αναμένεται έκτακτη συνεδρίαση της βουλής του Ιρακ με θέμα την απομάκρυνση των Αμερικανικών δυνάμεων.

Το κοινοβούλιο του Ιράκ θα συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο σήμερα και βουλευτές δήλωσαν στο Reuters ότι θα πιέσουν για ψηφοφορία επί ψηφίσματος που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να ζητήσει την απόσυρση στρατευμάτων των Η.Π.Α. από το Ιράκ.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων μετά την νίκη του ISIS (Ισλαμικό Κράτος)», δήλωσε ο Αμάρ αλ-Σίμπιλ, ένας Σιιτης βουλευτής και μέλος της κοινοβουλευτικής νομικής επιτροπής. «Έχουμε τις δικές μας ένοπλες δυνάμεις ικανές να προστατεύσουν τη χώρα», είπε.

Μια ψηφοφορία για την απέλαση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ θα χρειαζόταν το κοινοβούλιο να εγκρίνει νόμο που θα υποχρεώνει την ιρακινή κυβέρνηση να ζητήσει από τα στρατεύματα των ΗΠΑ να φύγουν. Ο πρωθυπουργός Αδέλ Abdul Mahdi, ο οποίος είναι τώρα προϊστάμενος πρωθυπουργός μετά την παραίτησή του τον Νοέμβριο υπό πίεση από διαδηλώσεις δρόμου, την Παρασκευή κάλεσε το κοινοβούλιο να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο για να λάβει νομοθετικά μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας του Ιράκ.

-Ad-