Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Νέο βίντεο- ντοκουμέντο δείχνει τον 28χρονο να φεύγει μετά το φονικό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά τη δολοφονία Σταύρου Γεωργίου, καθώς ένα νέο βίντεο- ντοκουμέντο φέρνει στο φως καθοριστικά στοιχεία για τη δράση του φερόμενου ως θύτη, τα οποία χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. για να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Το οπτικοακουστικό υλικό καταγράφει τις κινήσεις του 28χρονου Αιγυπτίου την ώρα που αποχωρεί ψύχραιμος από το γραφείο του γνωστού ποινικολόγου στην 3η Σεπτεμβρίου. Ο νεαρός άνδρας διακρίνεται να βγαίνει στο δρόμο φοράγοντας ένα κόκκινο μπλουζάκι και βερμούδα. Βαδίζει με γρήγορο βήμα.

Στο ίδιο βίντεο απεικονίζεται να κρατά στα χέρια του τον φορητό υπολογιστή του θύματος. Πρόκειται για το λάπτοπ το οποίο ο ίδιος ομολόγησε στη συνέχεια ότι αφαίρεσε από τη σκηνή του εγκλήματος και αμέσως μετά το πούλησε για 50 ευρώ.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ήδη ενώπιον του ανακριτή για να βρεθεί αντιμέτωπος με τις βαρύτατες κατηγορίες. Όπως ανακοινώθηκε, ο 28χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, με αποτέλεσμα η απολογία του να προγραμματιστεί για τη Δευτέρα το πρωί. Κι όμως, κατά τη μετάβασή του στις δικαστικές αρχές δεν συνοδευόταν από δικηγόρο.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κλοπή και παράνομη διαμονή στη χώρα ασκήθηκε σε βάρος του 28χρονου Αιγύπτιου, που φέρεται να έχει ομολογήσει τη δολοφονία του 73χρονου δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου. Μετά την άσκηση δίωξης οδηγήθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί, για τη Δευτέρα.

Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο καθ’ ομολογίαν δράστης κατά την εξέτασή του, οι δυο τους διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Το βράδυ της Τρίτης διασκέδαζαν μαζί σε κατάστημα εστίασης, όταν ο ποινικολόγος προσφέρθηκε να τον μεταφέρει στο σπίτι του. Κατά τη διαδρομή, έκαναν μια στάση στο δικηγορικό γραφείο του 73χρονου.

Εκεί, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 28χρονου, ξέσπασε έντονος καβγάς που κατέληξε στην άγρια κακοποίηση και τον θανάσιμο τραυματισμό του νομικού. Αμέσως μετά την πράξη του, ο δράστης τράπηκε σε φυγή και μετέβη σε νοσοκομείο για την περιποίηση του τραυματισμένου χεριού του.

Η ταυτοποίηση και το παρελθόν του δράστη
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να εξαρθρώσουν την υπόθεση μέσα σε μόλις τρεις ώρες, καθώς εντόπισαν τα αποτυπώματα του 28χρονου στον χώρο του εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ασέλγεια σε ανήλικη. Παράλληλα, τα διαδοχικά αιτήματα ασύλου που είχε υποβάλει τα έτη 2023 και 2024 είχαν απορριφθεί τελεσίδικα στα τέλη του 2025.