Δολοφονία στο Χαϊδάρι: Τα πρόσωπα που αναμένεται να ρίξουν «φως» στην έρευνα

Στο ρόλο των δύο αστυνομικών, που συνόδευαν τον επιχειρηματία την ώρα που άγνωστοι τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ στο Χαϊδάρι, στρέφονται τώρα οι έρευνες της αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η σχέση των αστυνομικών με το θύμα θα αποδειχθεί από την έρευνα του τμήματος Εσωτερικών της ΕΛ.ΑΣ. Είναι, όμως, οι πιο σημαντικοί μάρτυρες σε αυτήν την υπόθεση, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί τους, στους οποίους είπαν ότι βρέθηκαν τυχαία εκεί, παρά το ότι παραδέχθηκαν ότι γνωρίζονταν με το θύμα. Ο ένας μάλιστα πυροβόλησε εναντίον των δραστών με το πιστόλι του, χωρίς να ξέρει αν τραυμάτισε κάποιον από αυτούς, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις κάλυκες από εννιάρι πιστόλι. Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το καλάσνικοφ ήταν “καθαρό”, δηλαδή δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις κάλυκες προέρχονται από το υπηρεσιακό εννιάρι πιστόλι ενός εκ των δύο αστυνομικών που ήταν εκτός υπηρεσίας.

«Όλα βρίσκονται σε διαδικασία έρευνας. Ακούσαμε τις μαρτυρίες των αστυνομικών. Εξετάζονται και άλλα στοιχεία.» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, κ. Ρήγας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Η αστυνομία ευελπιστεί να συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες και από τη σύζυγο του θύματος, η οποία βρισκόταν στο εξωτερικό, όπου σπούδαζε ο μεγάλος γιος του επιχειρηματία. Από την κατάθεσή της αναμένεται να συλλέξουν στοιχεία για το παρελθόν του συζύγου της και τους τυχόν εχθρούς του.