Δολοφονία στο Ψυχικό: Η εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα που ήταν κύριος μέτοχος ο τοπογράφος

Η μεγάλη ακίνητη περιουσία ξετυλίγει τον μίτο της Αριάδνης για τις αρχές και αναδεικνύει έναν επιχειρηματία που είχε έντονη δράση και έδειχνε να στρώνει για τον εαυτό του ένα λαμπρό μέλλον. Κάτι που ίσως σε κάποιους ανταγωνιστές του να μην άρεσε.

Δεν είναι μόνο τα γραφεία στο Ψυχικό που δραστηριοποιούνταν ο τοπογράφος το Live News αποκαλύπτει και άλλη μία επιχειρηματική δραστηριότητα που σίγουρα δεν περνούσε απαρατήρητη στα νησιά και κυρίως στην Μύκονο.

O τοπογράφος είχε το 37.52% εταιρείας με έδρα στην Καλλιθέα κοντά στην Λεωφόρο Συγγρού, όπου είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει συνολικό κεφάλαιο 5.430.000€ με 5430 μετοχές αξίας 1000 ευρώ έκαστη.

Η εταιρεία αυτή είναι συνυφασμένη με τα ενδιαφέροντα του τοπογράφου κύριος σκοπός της αναφέρεται:

«Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών, εργασίες διαμόρφωσης ή ανέγερσης κτίσματος ή άλλου είδους κατασκευών».

Στους δευτερεύοντες κωδικούς είναι οι αγοραπωλησίες ιδιόκτητων ακινήτων και τα ξενοδοχεία.

Η εταιρεία μάλιστα, φαίνεται πως πήγαινε καλά και για αυτό οι μέτοχοι έβαλαν και ένα σημαντικό ποσό στην εταιρεία πριν λίγο καιρό.

Πρόκειται για αυτό το έγγραφο: «Την 19/04/2024 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο πράξη του διαχειριστή της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας με την οποία πιστοποιήθηκε η ολοσχερής καταβολή της αύξησης του εταιρικού κεφαλαίου ύψους 820.000€ που αποφασίστηκε από την γενική συνέλευση των εταίρων».

Η εταιρεία μάλιστα όπως βλέπουμε σε αυτό το έγγραφο είχε εγκεκριμένη μελέτη ανέγερσης ξενοδοχείου 5 αστέρων σε εκτός σχεδίου θέση.

«Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε:

Την έγκριση ανέγερσης Ξενοδοχείου 5*, 28 κλινών, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας στην εκτός σχεδίου θέση του Δήμου Μυκόνου, Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου, Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου με τους παρακάτω όρους:
1. Οι κολυμβητικές δεξαμενές να επιχρισθούν με επίχρισμα σε γαιώδες χρώμα.
2. Να επανεξετασθεί η ογκοπλασία και το ύψος του πυρήνα κεντρικού κλιμακοστασίου- ανελκυστήρα.
3. Να καταργηθούν οι εξέχοντες μικροί λοξοί όγκοι απόληξης κλιμακοστασίων στα δώματα των δωματίων, που τα καθιστούν προσβάσιμα.
4. Τα ανοίγματα του κτηρίου να έχουν αναλογίες διαστάσεων και μορφή, εντός των παραδοσιακών προτύπων της τοπικής αρχιτεκτονικής.
5. Όλες οι εργασίες εκσκαφών και διαμόρφωσης του εδάφους να γίνουν υπό την επίβλεψη υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων».

Η επιτυχία μάλιστα του εγχειρήματος έμοιαζε δεδομένη καθώς στην εταιρεία που μετείχε ο τοπογράφος μέτοχος είναι και άλλη μία κατασκευαστική η οποία δραστηριοποιείται από το 2006 στα πολυτελή καταλύματα.

Η έκταση-«φιλέτο» στη Μύκονο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News η εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα απέκτησε γη σε ένα πάρα πολύ κομβικό σημείο της Μυκόνου.

Πρόκειται για την θέση Ταγκού, μία τοποθεσία σχεδόν μέσα στο κέντρο του νησιού των ανέμων. Εκεί φαίνεται ότι κατάφερε ο τοπογράφος να αποκτήσει οικόπεδα.