Δολοφονία στο Ψυχικό: Η «μαφία» της Μυκόνου στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Με παρέμβασή του ο Άρειος Πάγος ζητά έρευνα για τη μαφία της Μυκόνου.

Οι ραγδαίες εξελίξεις για την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου που οδηγούν απευθείας στη Μύκονο και στη μαφία που φαίνεται να δραστηριοποιείται στο νησί, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, που ζήτησε την άμεση διερεύνηση υποθέσεων με δράση εγκληματικών οργανώσεων.

«Απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και συναφών εγκληματικών πράξεων Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία

Νέα βίντεο από τις κινήσεις του 44χρονου δολοφόνου του τοπογράφου, αποκαλύπτει το MEGA. Σε ένα από αυτά, εντοπίζεται από κάμερα ασφαλείας ενώ κινείται με το σκούτερ επί της Λεωφόρου Κηφισίας με κατεύθυνση το Νέο Ψυχικό, το πρωινό της εκτέλεσης του 54χρονου.

Λίγες ώρες μετά, έχοντας δολοφονήσει με 20 σφαίρες τον τοπογράφο, διακρίνεται τη στιγμή που απομακρύνεται από το σημείο.

Σε ώρα αιχμής, με πεζούς και αρκετά αυτοκίνητα στο δρόμο, κάποια ακόμη και προσωρινά παρκαρισμένα, με ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού, το σκούτερ του 44χρονου κατευθύνεται σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Εκεί, όπου φαίνεται ότι τον περίμενε κάποιος συνεργός.

Η διαμάχη για τις εκτάσεις «φιλέτα»

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ήταν η διαμάχη που είχε με επιχειρηματία για εκτάσεις-φιλέτα σε περιοχές της Μυκόνου.

Στο νησί των ανέμων υπάρχει έντονη φημολογία ότι ένας από τους δύο επιχειρηματίες, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, κλήθηκε για κατάθεση, κάτι που δεν επιβεβαιώνουν τα κλιμάκια της Ασφάλειας.

Χιλιάδες ευρώ για… ανακαίνιση στο κελί

Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως, για την ευνοϊκή μεταχείριση που είχε ο 44χρονος κατηγορούμενος για την εκτέλεση του τοπογράφου, στις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Με δικό του κελί και ευχέρεια… ακόμη και να βγαίνει από τις φυλακές, κάνοντας όπως αποδείχθηκε ληστείες.

«Το είχε κάνει λουξ το κελί. Είχε γίνει ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Περίπου 2000€. Βαψίματα, στοκαρίσματα, ανατομικό στρώμα, κλειδαριά ασφαλείας που κλείδωνε από μέσα. Είχε αγοράσει καφετιέρα, αποχυμωτή, αποκωδικοποιητή. Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία», αναφέρει η μαρτυρία.

Αυτός είναι ο λόγος, που βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη.

Ο 44χρονος θα οδηγηθεί αύριο στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί.

Πόσο κόστισε το συμβόλαιο θανάτου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών εκτιμά πως το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου στοίχισε ακόμα και 100.000 ευρώ.