Δολοφονία στο Ψυχικό: Νέα ντοκουμέντα για τα οικόπεδα «φιλέτα» στη Μύκονο

Την ώρα που οι έρευνες για τη δολοφονία του τοπογράφου προχωρούν και ο κλοιός γύρω από τον ηθικό αυτουργό του εγκλήματος δείχνει να σφίγγει καθημερινά όλο και περισσότερο, ο Άρειος Πάγος ζητά με παρέμβασή του να μπει συνολικά στο μικροσκόπιο η μαφία της Μυκόνου, μέλη της οποίας φέρονται συνδέονται με δολοφονίες, εκβιασμούς, τραυματισμούς, διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Με αφορμή την εκτέλεση του Παναγιώτη Στάθη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζητάει να γίνει έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα και να επεκταθεί από τη Μύκονο, στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«H πρόσφατη δολοφονία του Παναγιώτη Στάθη τοπογράφου μηχανικού, στο Ψυχικό, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου», στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων προς τούτο μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία», ανέφερε η ισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Όλα αυτά στο περιθώριο της μεγάλης έρευνας για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη, με μια σειρά από καταθέσεις να οδηγούν τα βήματα των Αρχών και την κάμερα του Live News σε ένα από τα σημεία της Μυκόνου για το οποίο φαίνεται ότι παλιότερα υπήρξε προστριβή του θύματος με έναν επιχειρηματία. Είναι η πλαγιά στην περιοχή Καραπέτης, όπου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για το ξενοδοχείο Four Seasons.

Όπως αποκάλυψε το Live News, δίπλα από την έκταση του ξενοδοχείου που ανήκει σε fund από τη Σαουδική Αραβία, όχι μόνο είχε καταφέρει να αγοράσει 10 στρέμματα γης ο 54χρονος τοπογράφος, αλλά και να βγάλει άδεια για πεντάστερο ξενοδοχείο.

Ο τοπογράφος π δολοφονήθηκε φέρεται να πρόλαβε πολλούς πριν από 4 χρόνια μεταξύ των οποίων και έναν επιχειρηματία που γνώριζε. Έναν άντρα που είχε ήδη έκταση στην περιοχή και έμαθε πως ο Παναγιώτης Στάθης κατάφερε με την αιφνιδιαστική αγορά του να μπει ανάμεσα στη δική του και το ξενοδοχείο Four Seasons.

Ο 54χρονος όπως φέρονται να κατέθεσαν άτομα από το περιβάλλον του, πίστευε ότι εκείνος κρυβόταν πίσω από τον ξυλοδαρμό του, στο Χαλάνδρι, το 2021.

Το οικόπεδο «φιλέτο» στην Μύκονο

Από τις αρχές της εβδομάδας, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ήταν μια αγορά που είχε κάνει το θύμα και για την οποία ενδιαφέρονταν και άλλοι.

Ήταν η αγορά του τοπογράφου σε αυτή την περιοχή εκείνη που ενόχλησε ή κάποια άλλη σε άλλο νησί των Κυκλάδων και την πρωτεύουσα; Ο 54χρονος άλλωστε επένδυε τα τελευταία χρόνια σημαντικά ποσά σε αγορές οικοπέδων και ακινήτων, σε περιοχές που από ορισμένους χαρακτηρίζονταν φιλέτα.

Στο κινητό τηλέφωνο του θύματος εντοπίστηκαν μηνύματα από συνομιλίες του με τον Μυκονιάτη επιχειρηματία. Σε αυτά γίνεται αναφορά στις επίμαχες εκτάσεις στη περιοχή Καραπέτης, που και οι δύο κάποιο διάστημα, προσπαθούσαν να πουλήσουν.

Ο επιχειρηματίας που συνομιλούσε με τον Παναγιώτη Στάθη, φέρεται μάλιστα να ήταν ανάμεσα σε εκείνους που συνάντησαν τον 44χρονο φερόμενο ως εκτελεστή του τοπογράφου, λίγο καιρό πριν τη δολοφονία.

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν ο 44χρονος απολογηθεί για το έγκλημα που του καταλογίζεται. Από την πρώτη στιγμή αρνείται τα πάντα, με μια σειρά από στοιχεία να είναι συντριπτικά σε βάρος του, σύμφωνα με τις Αρχές.

Όπως διαπιστώθηκε άφησε τη μηχανή του σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι για να πάρει το σκούτερ που χρησιμοποίησε στη δολοφονική επίθεση. Μια από τις επόμενες μέρες όμως, δεν φορούσε κράνος, με αποτέλεσμα κάμερα ασφαλείας να τον καταγράψει και οι αστυνομικοί να τον ταυτοποιήσουν.

Μέσα από την πρωινή της παρέμβαση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να γίνει τηλεφωνικού, τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου στις περιπτώσεις που χρειάζεται ώστε μια σειρά από υποθέσεις να εξιχνιαστούν.

«Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

Οι Αρχές αναζητούν ακόμη τα όπλα, αλλά και το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, με τον 44χρονο να ετοιμάζει την απολογία του και τις έρευνες για τον ηθικό αυτουργό να προχωρούν καθημερινά όλο και περισσότερο.

Η κόντρα με τον επιχειρηματία για την δίοδο ανάμεσα σε οικόπεδα στον Άγιο Στέφανο

Όλα τα στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό οδηγούν στην Μύκονο, με τις Αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάποιος είχε ενοχληθεί από τις επιχειρηματικές ενέργειες του τοπογράφου.

Όπως αποκάλυψε στο LIVE NEWS ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, πως στη δικογραφία για την υπόθεση υπάρχουν δύο καταθέσεις ατόμων από το προσωπικό και το επαγγελματικό περιβάλλον του 54χρονου τοπογράφου που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Οι καταθέσεις αυτές αφορούν τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο τοπογράφος έξω από το σπίτι του, με τα στενά πρόσωπα του 54χρονου να αναφέρουν στην αστυνομία πως θεωρούσαν υπεύθυνο επιχειρηματία της Μυκόνου.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο τοπογράφος είχε κόντρα με τον επιχειρηματία για μία δίοδο ανάμεσα στα οικόπεδά τους στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου κι εκεί έβλεπε το «κίνητρο» πίσω από τον ξυλοδαρμό του.