Δολοφονία στο Ψυχικό: Στην ασφάλεια ο ύποπτος – Είχε εμπλακεί σε υπόθεση απαγωγής εφοπλιστή

Τέσσερις μέρες μετά τη εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό με 20 σφαίρες από δυο πιστόλια, τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ταυτοποίησαν και προσήγαγαν στην Ασφάλεια 44χρονο που θεωρείται βασικός ύποπτος. Στην Ασφάλεια προσήχθη και η σύντροφός του 44χρονου που εξετάστηκε για πιθανή ανάμιξή της στην υπόθεση και φαίνεται πως τελικά δεν εμπλέκεται.

Στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ήταν όπως φαίνεται το πλούσιο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν πριν και μετά τη δολοφονία του 54χρονου.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι  ο εκτελεστής, μετά την δολοφονία φτάνει με το μαύρο σκούτερ στην περιοχή του Ζωγράφου, το σταθμεύει σε πάρκινγκ πολυκατοικίας και επιβιβάζεται στη δική του- μεγαλύτερου κυβισμού –  μοτοσικλέτα.

Τόσο η μοτοσικλέτα του 44χρονου όσο και το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν για εξερεύνηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ανακάλυψη του κινήτρου του δολοφόνου οι αστυνομικοί πήγαν στη Μύκονο- όπου κυρίως δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά το θύμα , και έλαβαν καταθέσεις από άτομα που τον γνώριζαν ή συνεργάζονταν με τον τοπογράφο.

Παλιός γνώριμος των αρχών ο ύποπτος

Ο ύπoπτος  που προσήχθη  στην Ασφάλεια το βράδυ της Παρασκευής δεν ήταν άγνωστος σοτυς αστυνομικούς. Φέρεται να είχε φυσική παρουσία στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009 και να είχε σχέσεις με γνωστό Έλληνα βαρυποινίτη – μέλος της GREEK MAFIA– που συμφωνα με τις αρχές ήταν ανάμεσα στους ηθικούς αυτουργούς της  υπόθεσης.  Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά τελικά η ποινή του μειώθηκε στα 15 χρόνια.

Ο 44χρονος έχει κατηγορηθεί για ληστείες σε επαρχιακές πόλεις, για ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις καταστηματαρχών.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έγινε και έρευνα στο σπίτι του 44χρονου, αλλά και της συντρόφους του, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα ρούχα, τα υποδήματα και το κράνος που φορούσε την ημέρα του εγκλήματος.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τόσο τα κινητά τηλέφωνα των δύο προσαχθέντων, αλλά και οι ηλεκτρονικές συσκευές που βρέθηκαν στο σπίτι του υπόπτου, προκειμένου να δουν αν είχε επαφές με πρόσωπα από τη Μύκονο η έγκλειστα στις φυλακές.

Ακόμα, αναμένεται να ζητηθεί και άρση απορρήτου, προκειμένου να διερευνηθεί το στίγμα που εξέπεμπε το κινητό τηλέφωνο του βασικού υπόπτου τις κρίσιμες ώρες κατά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό.