Δολοφονία στον Διόνυσο: «Ο θύτης γνώριζε το θύμα από μικρό παιδί»

Ο 77χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον προϊστάμενο του Τμήματος Ύδρευσης του δήμου Διονύσου εμφανίζεται τώρα μετανιωμένος για την πράξη του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, ενώ την Πέμπτη (30/01) θα απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.

Ένας από τους ανθρώπους που είχε ελέγξει τη ζημιά για την οποία έλεγε ο 77χρονος, αναφέρθηκε μέσω του ΑΝΤ1 και της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» στην υπόθεση. Μάλιστα, από όσα διηγείται, δείχνει να γνώριζε καλά τον δράστη. «Πριν από 1,5 χρόνο άρχισε ο κ. Μιχάλης να παραπονιέται για τη διαρροή νερού. Είναι γνωστός στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Χιώτης, υπάλληλος του δήμου και συνάδελφος του άτυχου άνδρα που δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι.

Όπως είπε, το θύμα τον είχε στείλει στο σπίτι του ηλικιωμένου άνδρα για έλεγχο, έπειτα από παράπονα που είχε κάνει εκείνος, ωστόσο «διαρροή δεν υπήρχε στο ρολόι. Ενημερώθηκε γι’ αυτό, αλλά επέμενε. Ξαναπήγαμε, κάναμε μερικές τομές, φτάσαμε στον αγωγό, αλλά διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε διαρροή».

Μάλιστα, ο κ. Χιώτης τόνισε πως μετά από ενέργειες του δολοφονημένου άνδρα και με μίσθωση του δήμου «ήρθε δύο φορές μηχάνημα εντοπισμού υδάτων. Ο κ. Μιχάλης πίστευε ότι δεν κάναμε ολοκληρωτικές ενέργειες».

Όσον αφορά την ενέργεια του 77χρονου, ανέφερε: «Πάρκαρε στο γνωστό σημείο και θεωρήσαμε ότι θα ήρθε πάλι να κάνει τα παράπονά του. Ενημερώσαμε τον Παναγιώτη (το θύμα) και μας είπε: “Μην του δίνετε σημασία, θα ήρθε πάλι να παραπονεθεί, για να δούμε τι θα κάνουμε”. Αυτό έγινε γύρω στις 8:15. Δεν πέρασαν 10 λεπτά, όταν ενημερώθηκα πως κάτι άσχημο είχε συμβεί».

Όπως είπε: «Κατά τη διάρκεια που ήταν εδώ, δεν πήγε το μυαλό μας ότι ο κ. Μιχάλης μπορούσε να κάνει κάποια άσχημη ενέργεια. Ο θύτης γνώριζε το θύμα, τον Παναγιώτη, από την ημέρα που γεννήθηκε. Η απόσταση των σπιτιών τους είναι τουλάχιστον 500 μέτρα».

Όσον αφορά για το ποιόν του δράστη του φονικού στον Διόνυσο, τόνισε: «Ο κ. Μιχάλης ήταν μόνος στη ζωή, είχε χάσει την γυναίκα του και έχει πολλά προβλήματα υγείας».

«Κάθε φορά που ερχόταν, συζητούσε, δεν μας έδωσε ποτέ δείγματα ότι θα κάνει κάτι τέτοιο. Γνωρίζονταν από τότε που γεννήθηκε, 24 χρόνια διαφορά είχαν. Τον ήξερε από την ημέρα που γεννήθηκε. Κάτι δεν πήγαινε καλά», επισήμανε καταληκτικά.