Δολοφονία τοπογράφου: ‘Ελεγχος στα περιουσιακά στοιχεία του προφυλακισμένου – Και δεύτερο πρόσωπο στο «κάδρο»

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος διενεργεί έλεγχο και στα περιουσιακά στοιχεια του 44χρονου προφυλακισμένου φερόμενου ως δολοφόνου του 54χρονου τοπογράφου αλλά και στα οικονομικά ενός δεύτερου προσώπου που έχει μπει στο «κάδρο» των αρχών, ενώ με εντολή του επικεφαλής της αρχής κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Αντίστοιχος έλεγχος διενεργείται ήδη στα οικονομικά στοιχεία του τοπογράφου.

Οι έρευνες εστιάζουν στα κίνητρα του εγκλήματος και στον ηθικό αυτουργό που παρήγγειλε τη δολοφονία του τοπογράφου, αντί 100.000 ευρώ , με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να προαναγγέλει συλλήψεις για τη μαφία στη Μύκονο και σε άλλα νησιά, κάνοντας λόγο για «μπράβους, απειλές και δολοφονίες».

«Η δολοφονία του τοπογράφου ήταν η κορυφή του παγόβουνου» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας για «αφορμή για να αρχίσει μεγάλη έρευνα των δικαστικών και αστυνομικών αρχών για το ξήλωμα της αποκαλούμενης «μαφίας της Μυκόνου», δηλαδή των εγκληματικών οργανώσεων που φαίνεται να συνδέονται με την GREEK MAFIA και τα μέλη της να σχετίζονται με δολοφονίες, επιθέσεις, εκβιάσεις και απειλές.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και το επόμενο διάστημα θα υποδείξει μάρτυρες να καταθέσουν υπέρ του. Φαίνεται ό,τι τα στοιχεία σε βάρος του που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Αττικής ήταν αυτά που οδήγησαν τις δικαστικές αρχές στην απόφαση να διατάξουν την προφυλάκισή του.

Μετά από περίπου πέντε ώρες που διήρκεσε η διαδικασία της απολογίας του 44χρονου ποινικού που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, ανακρίτρια και εισαγγελέας τού έδειξαν το δρόμο για τις φυλακές.