Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Αστυνομικοί γονατίζουν μπροστά στους διαδηλωτές

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στους δρόμους των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι εικόνες της εξέγερσης που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, δείχνουν οργισμένους ανθρώπους να φωνάζουν, ζητώντας δικαιοσύνη, να κρατούν πανό που απαιτούν από το κράτος να σταματήσει να τους σκοτώνει, να βάζουν φωτιές και να λεηλατούν, αποδεικνύοντας πως η χώρα ήταν από καιρό ένα καζάνι που έβραζε και τώρα πια ξεχείλισε, μετά τον φόνο του Floyd. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις εικόνες έντασης και οργής, την Κυριακή 31/5 έκαναν την εμφάνισή τους και κάποιες αλλιώτικες, με πρωταγωνιστές αστυνομικούς του Μαϊάμι, από εκείνες που δύσκολα θα περίμενε κανείς να αντικρίσει σε αυτή τη συγκυρία, κατά την οποία οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν ως «κόκκινο πανί» τα σώματα ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά δίκτυα, το περασμένο Σάββατο 30 Μαΐου διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία για τη δολοφονία του George Floyd, στην περιοχή Coral Gables. Μαζί τους, σε μια άκρως συμβολική κίνηση, ενώθηκαν αστυνομικοί του Μαϊάμι, από διάφορα τμήματα, οι οποίοι γονάτισαν μπροστά στους διαδηλωτές και προσευχήθηκαν μαζί τους στη μνήμη του Αφροαμερικανού, ζητώντας συγχώρεση.

Οι φωτογραφίες έγιναν viral καθώς σε αυτό το χρονικό σημείο έχει τη σημασία του το να αναγνωρίζεται η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας του Τσάβιν, από τους ίδιους του τους συναδέλφους.

https://www.facebook.com/esan.marks/posts/923090511471620