Protesters gather to watch a construction site burning near the Minneapolis Police third precinct after a white police officer was caught on a bystander's video pressing his knee into the neck of African-American man George Floyd, who later died at a hospital, in Minneapolis, Minnesota, U.S. May 27, 2020. Picture taken May 27, 2020. REUTERS/Nicholas Pfosi

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Νέες αποκαλύψεις

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (George Floyd) από τον Ντέρεκ Τσόβιν (Derek Chauvin) στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, που προκάλεσε την οργή τόσο των κατοίκων της πόλης όσο και γενικότερα της αμερικανικής κοινής γνώμης και γενικότερα όλου του πλανήτη.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση αφορά τη σύλληψη του Τσοβίν από τις Αρχές, οι οποίες πλέον έχουν αναλάβει την υπόθεση, με την επιθυμία όλων να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα ΜΜΕ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο αστυνομικός που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Αφροαμερικανού, καθώς τον πατούσε συνεχώς στον λαιμό του, παρά το γεγονός ότι εκείνος του έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω», είχε δουλέψει μαζί με το θύμα στην ασφάλεια ενός μπαρ στη Μινεσότα.

Το γεγονός αποκάλυψε η ιδιοκτήτρια του μπαρ El Nuevo Rodeo, λέγοντας ότι και οι δύο δούλευαν στο μαγαζί της για ένα χρονικό διάστημα. Η Μάγια Σανταμαρία (Maya Santamaria) σημείωσε ότι ο Τσοβίν εργαζόταν εκεί για 17 χρόνια, ενώ ο Φλόιντ για περίπου ένα έτος, μέχρι το 2019, όταν και η ιδιοκτήτρια πούλησε την επιχείρηση, σύμφωνα με το Forbes.

Η ίδια είπε στο ABC ότι δεν ξέρει αν οι δύο μίλησαν ποτέ, επειδή ο Τσοβίν εργαζόταν έξω από το κλαμπ, ενώ οι φρουροί ασφαλείας, όπως ο Φλόιντ, δούλευαν στο εσωτερικό.

Πάντως, η Σανταμαρία δεν φαινόταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τον τρόπο που ενεργούσε ο Τσοβίν, παρά το γεγονός ότι τον είχε στο προσωπικό του κλαμπ για τόσα πολλά χρόνια. Όπως είπε στο ABC5, «φαινόταν φοβισμένος όταν γινόταν κάποιος καυγάς. Προσπαθούσε πάντα να βγάλει το γκλομπ και το σπρέι πιπεριού και τους ψέκαζε όλους αμέσως, ακόμα και όταν ένιωθα πως κάτι τέτοιο ήταν αδικαιολόγητο».