Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ευθύνες σε… νεκρό από τους κατηγορούμενους

Η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συνεχίστηκε σήμερα με τις απολογίες των κατηγορούμενων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου απολογήθηκαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και επέρριψαν ευθύνες στον τρίτο κατηγορούμενο που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ένας εκ των δύο φερόμενων ηθικών αυτουργών της δολοφονίας υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν έχει σχέση με τη δολοφονία.

Υποστήριξε δε, σύμφωνα με τα ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ο δολοφονηθείς κατηγορούμενος τον ενέπλεξε και πως έδωσε εντολή στον φερόμενο φυσικό αυτουργό να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει.

«Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλώρος», σημείωσε.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης έριξε επίσης την ευθύνη στον δολοφονηθέντα κρατούμενο.

«Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος», σημείωσε και πρόσθεσε πως η οικογένεια του θύματος του πρέπει να μάθει την αλήθεια.

Τέλος, στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ως φυσικός αυτουργός, της δολοφονίας υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Ζαφειρόπουλο αλλά να τον τραυματίσει «για να φύγει το μήνυμα».

Υποστήριξε επίσης πως την εντολή την έδωσε ο δολοφονηθείς κρατούμενος και πως ο συγκατηγορούμενοί του έχουν σχέση με την υπόθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου με την πρόταση του εισαγγελέα.