Δολοφονική επίθεση σε Χίο: «Τον είδα…» (vid)

Την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έδωσε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος, μετά την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Ο Στέφανος Χίος, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, κατέθεσε στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση τα δραματικά λεπτά που βίωσε όταν είδε τον έναν δράστη που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά να πλησιάζει το αυτοκίνητό του.

Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς ο Στέφανος Χίος, ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του, στο λαιμό και στα πλευρά ενώ άλλες δύο σφαίρες «καρφώθηκαν» στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδρασή του ήταν άμεση, αφού άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου του, καταφέρνοντας να χτυπήσει το όπλο, το οποίο και μπλόκαρε.

«Δεχόμουν απειλές»

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο Στέφανος Χίος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το τι μπορεί να οδήγησε κάποιον στο να θέλει να τον σκοτώσει, τόνισε ότι ευθύνεται η αποκαλυπτική δημοσιογραφία και τα ρεπορτάζ του.

«Το είδα…»

Παράλληλα, σύμφωνα με το δελτίο του Alpha, ο δημοσιογράφος είπε στις αρχές ότι είδε τον δράστη και πιο συγκεκριμένα τα μάτια του, καθώς φορούσε φουλ φέις.