Δώρα ζωής χάρισε ένας 62χρονος μετά τον θάνατό του

Οι μεταμοσχεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου Αναμονής του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σε μεταμοσχευτικά κέντρα της χώρας.

Δώρα ζωής σε ασθενείς χάρισε με τον θάνατό του 62χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης, μετά από ανακοπή καρδιάς, αλλά έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου του ασθενούς, η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων. Η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε, χθες το βράδυ, και τα όργανα που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση ήταν το ήπαρ, τα νεφρά και ο κερατοειδής χιτώνας.

Χειρουργοί, αναισθησιολόγοι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων χρειάστηκε να επιστρέψουν εσπευσμένα ακόμη κι από τις άδειές τους στο νοσοκομείο, προκειμένου να συμβάλουν στην αποτελεσματική έκβαση του εγχειρήματος που τελούσε υπό τον κεντρικό συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Η λήψη του ήπατος έγινε από ομάδα ιατρών από την Ιταλία που έφθασαν στο νοσοκομείο, η λήψη των νεφρών έγινε από ομάδα ιατρών της Θεσσαλονίκης και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα, ενώ η λήψη των οι κερατοειδών έγινε από οφθαλμολόγους της Θεσσαλονίκης.