Δωρεά ασθενοφόρου: «Λέτε να έκανα τέτοια γκάφα και να μην υπάρχει προσωπικό να το λειτουργήσει;»

Για την σπουδαία κίνηση της δωρεάς ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η 83χρονη συνταξιούχος δασκάλα από την Κατερίνη, συγκινώντας με την ιστορία της ζωής της και την γλυκύτητα της.

Εξήγησε την θλιβερή ιστορία για το πώς από τον χαμό του πατέρα της στο Τεπελένι το 1941, την έκταση που προσέφερε στην οικογένεια τους το Κράτος, την αποζημίωση για την απαλλοτρίωση του και τους κόπους μιας ζωής που θα δίνονταν στον γιό της, που δυστυχώς έφυγε από την ζωή πρόωρα πριν από λίγα χρόνια, συγκεντρώθηκε ένα ποσό που η ίδια όπως είπε όφειλε να γυρίσει στην πατρίδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δουλεύαμε όλοι, είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί. Ήταν ιεροσυλία για τον πατέρα μου τα χρήματα αυτά να πάνε αλλού. Τα χρήματα ήταν του παιδιού μου, αλλά…».

Στην ερώτηση της Μαρίας Αναστασοπούλου «Εξασφαλίσατε ότι θα έχει πλήρωμα το ασθενοφόρο;», η κυρία Ειρήνη απάντησε δηκτικά και χαμογελώντας «Δούλεψα 30 χρόνια δασκάλα, ο σύζυγος μου ήταν καθηγητής. Θα έπεφτα σε αυτήν την γκάφα; Έδωσα προκαταβολή, το ξεχρέωσα, ήρθαν τα χαρτιά, τα συμβόλαια, τα πάντα».

Όπως επισημάνθηκε, τα τελευταία 5 ασθενοφόρα, μαζί με αυτό που έκανε δωρεά η 83χρονη, που κυκλοφορούν στην Πιερία προέρχονται από δωρεές πολιτών.

Με αφορμή αυτό, η κ. Ειρήνη απευθυνόμενη στους πολίτες ανά την χώρα, απηύθυνε «προσκλητήριο προσφοράς» λέγοντας «με την ευκαιρία θα παρακαλέσω τους “300 του Λεωνίδα που λένε”… Οι νομοί μας δεν είναι πολλοί, είναι κάπου 54 νομίζω. Ας μαζευτούμε δυο – δυο, τρεις – τρεις και να προσφέρουμε από ένα ασθενοφόρο, δεν καταλαβαίνετε τι καλό κάνετε. Αυτά τα παιδιά του ΕΚΑΒ και εδώ στην Κατερίνη και στην Θεσσαλονίκη είναι το κάτι άλλο».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Παύλος Μαρινάκης: Κατέρρευσε το αφήγημα περί συγκάλυψης στα Τέμπη
12 Απριλίου, 2025
Διπλό φονικό στο Αίγιο: «Δεν είχα πάρει τα χάπια μου» είπε ο δράστης στους αστυνομικούς – «Ήταν αναμενόμενο» λένε οι συγγενείς του 23χρονου
12 Απριλίου, 2025
Κωστης Χατζηδάκης: Νομοσχέδια για το βαθύ κράτος και τη βελτίωση της καθημερινότητας
12 Απριλίου, 2025
Συμφωνία επί της αρχής στον ΠΟΥ για μελλοντικές πανδημίες
12 Απριλίου, 2025
Υπόθεση Λεύκοβιτς: «Ο βιολογικός πατέρας μου με βίαζε μέσα στο παιδικό μου δωμάτιο στο ίδιο μας το σπίτι»
12 Απριλίου, 2025
«Ομάδα Αλήθειας»: Οι αποκαλύψεις του Inside Story, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και η απάντηση της κυβέρνησης
12 Απριλίου, 2025
Μυτιλήνη: Με πολυβόλο όπλο άνοιξαν πυρ οι Τούρκοι κατά πλωτού του Λιμενικού Σώματος
12 Απριλίου, 2025
Αίγιο: Το τηλεφώνημα στην Αστυνομία δύο μέρες πριν το φονικό
12 Απριλίου, 2025
Τι δείχνουν οι κάμερες για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Hellenic Train
12 Απριλίου, 2025
ΗΠΑ: Δίωξη σε βάρος 32χρονου για απειλές κατά της ζωής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλων αξιωματούχων
12 Απριλίου, 2025