Δωρεάν μαθήματα πρωταθλητισμού

Μπορεί στην Ισπανία να έχουμε το «κλάσικο», στη Σκωτία το «Ολντ Φερμ» και στην Αργεντινή το «Σουπερκλάσικο», στη Γερμανία όμως εδώ και χρόνια υπάρχει το «Κλάσικερ», μια πολύ δυνατή κόντρα μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Μπάγερν Μονάχου.

Αυτή τη φορά, το Γερμανικό ντέρμπι έχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι δυο ομάδες είναι πρώτες και ισόβαθμες μετά από 6 παιχνίδια στη Μπουντεσλίγκα, κάτι που δίνει ένα έξτρα ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Έτσι, τα βλέμματα όλων είναι «καρφωμένα» στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» το απόγευμα του Σαββάτου.

Μάθε τα πάντα για stoiximan

Ντόρτμουντ: Με διπλό-μισή πρόκριση επέστρεψε από το Βέλγιο η Μπορούσια, καθώς έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κίτρινοι» έχουν καλή ψυχολογία και 4 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς μάλιστα να δεχθούν γκολ. Με τον Χάαλαντ μπροστάρη και πρωταγωνιστή, η Ντόρτμουντ στοχεύει να βάλει ένα τέλος στη δυναμική της Μπάγερν, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο σπουδαίος Μάρκο Ρόις. Αντίθετο, ο Φαβρ θα στερηθεί τον ηγέτη της άμυνας Χούμελς και τον Ζαγκαντού.

Μπάγερν Μονάχου: Τον «φόβο και τον τρόμο» σπέρνει στο πέρασμά της η Μπάγερν αυτή την περίοδο. Μετά την συντριβή της από τη Χόφενχαϊμ πριν 40 ημέρες, οι Βαυαροί έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και σκοράρουν… ανελέητα, φτάνοντας τις 9 σερί νίκες, όλες με over. Ο Χανς Φλικ είναι πλήρως ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του και με διπλό σήμερα, η κορυφή θα τους ανήκει. Ο Γερμανός κόουτς έχει γνωστές τις μακροχρόνιες απουσίες των Ζούλε και Ντέιβις, ενώ αμφίβολος δίνεται ο σημαντικός χαφ Γκορέτσκα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το «κλάσικερ» τα τελευταία τρία χρόνια έχει ξεκάθαρα πρωταγωνίστρια τη Μπάγερν και με βάσει την εικόνα των ομάδων και φέτος, οι Βαυαροί είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Μεγάλο συν για τους φιλοξενούμενους οι σχεδόν άδειες εξέδρες και το διπλό παίζεται στο 1.84 από το ασιατικό χάντικαπ -0.5 της Bet365.