Δώρο Πάσχα 2020: Πώς υπολογίζεται και πότε πληρώνεται

Το ποσό του μισθού που ίσχυε μία ημέρα πριν από το κλείσιμο της επιχείρησης ή την αναστολή της σύμβασης του εργαζόμενου θα καθορίζει το ύψος του Δώρου Πάσχα, καθώς η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλάζει λίγο το ισχύον καθεστώς, με βάση τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνονται πλέον στην αγορά εργασίας

Με καθυστέρηση, η οποία δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30 Ιουνίου, θα μπορούν να καταβάλουν το δώρο Πάσχα σε περίπου 1 εκατ. εργαζομένους οι εργοδότες που έκλεισαν με κρατική εντολή την επιχείρησή τους ή πλήττονται από τον κορονωϊό.

Ειδικά στις περιπτώσεις που έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας των μισθωτών είτε γιατί οι επιχειρήσεις έκλεισαν, είτε γιατί οι εργοδότες το επέλεξαν, το μέρος των δεδουλευμένων που αντιστοιχεί στις ημέρες αναστολής θα καταβληθεί από το Δημόσιο.

Στην πράξη, το κράτος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του ποσοστού του δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο διάστημα που έχει τεθεί σε αναστολή μία σύμβαση εργασίας.

Ο υπολογισμός του δώρου θα γίνει βάσει του καταβαλλόμενου μισθού ή ημερομισθίου που ίσχυε την προηγουμένη της ημερομηνίας αναστολής της εργασιακής σχέσης.

-Ad-