ΔΟΥ Χαλκίδας: «Μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για όλα όσα συνέβαιναν στην εφορία στη Χαλκίδα.

Σήμερα το πρωί, μετά την προθεσμία που έλαβαν, αναμένεται να απολογηθούν στον αρμόδιο ανακριτή οι πέντε εφοριακοί και οι δύο λογιστές που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Και οι 7 αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Πρόκειται για την 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον 52χρονο υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν 62χρονο λογιστή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δε συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέες μαρτυρίες για τη δράση τους. Ένα από τα θύματα μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και είπε τα εξής:

«Ειλικρινά, δρούσαν σαν μαφία, εγώ το ένιωσα ότι ήταν μαφία αυτό το πράγμα. Όταν έφυγα από εκεί, έφυγα με το σκεπτικό ότι εδώ είναι μαφία. Εγώ θέλω όπως ήμουν μέχρι τώρα, έτσι να είμαι και αύριο και μου είπαν μην τολμήσεις και μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά.

Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν είχε κάτι άλλο να μου πει. Εκεί τελειώνουν όλα.

Δεν πρόκειται να πάρεις αυτά που δικαιούσαι. Δεν ζήτησα τίποτα, δεν ζήτησα να μου διαγράψουν κάποιο πέναλτι, δεν ζήτησα τίποτα. Την επιστροφή μου ζήτησα.

Μου ζήτησαν να τους δώσω ένα 5% από την επιστροφή φόρου. Δεν είναι να κάνω τη δουλειά μου, είναι να κάνουν τη δουλειά τους, την οποία την καθυστερούσαν εσκεμμένα για να με βάλουν στο τρυπάκι να πάω από εκεί και να γίνει ό,τι γίνει. Μου λέει τόσα λεφτά θα πάρεις και λίγα δίνεις. Δηλαδή τους χρωστάω και χάρη…

Τόσα λεφτά θα πάρω γιατί τα έχω πληρώσει. Δεν μου τα χαρίζει κανείς».