Δουλειά από το σπίτι για πολύτεκνες μητέρες και ΑΜΕΑ

Από το σπίτι τους θα μπορούν πλέον να εργάζονται πολύτεκνες μητέρες και άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Το υπουργείο Εργασίας θα εκπαιδεύσει ψηφιακά όσους το επιθυμούν, ώστε να μυηθούν στα μυστικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η υφυπουργός εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε στο Star για τα προγράμματα που θα ξεκινήσουν σύντομα.

Ο πιο δυναμικός κλάδος, με 14% αύξηση θέσεων εργασίας μέσα στην κρίση, ήταν ο κλάδος σχετικός με υπολογιστές. Αυτό σκέφτηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΕΔ κι αποφάσισαν να… “εκπαιδεύσουν” πολύτεκνες γυναίκες και ΑΜΕΑ , ώστε στην πορεία να μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι τους…

«Κοιτάμε πώς σε δύο ομάδες, ΑΜΕΑ και πολύτεκνες μητέρες με περιορισμένη κινητικότητα μπορούμε να βοηθήσουμε με ψηφιακή κατάρτιση να καταρτιστούν και να μπορέσουν εξ αποστάσεως να εργαστούν και να συνδράμουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ
Το Υπουργείο Εργασίας θα «τρέξει» τα προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης το καλοκαίρι του 2020.

“Σε πολλές περιπτώσεις όταν έχεις πχ τέσσερα παιδιά, το κόστος του να πας στην αγορά εργασίας είναι μεγάλο. Αλλά και απόφαση της ίδιας της μητέρας να είναι, να κάτσει σπίτι, εμείς θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να την βοηθήσουμε” επισημαίνει επίσης η υφυπουργός Εργασίας.

Στη χώρα μας καταγράφονται 220.000 πολύτεκνες οικογένειες, το 12% του πληθυσμού δηλαδή ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Από αυτές οι μισές είναι άνεργες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το δημογραφικό πρόβλημα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα . Το 50% του συνολικού πληθυσμού της χώρας πλέον δεν τεκνοποιεί.

-Ad-