Δρακόντεια μέτρα για τη μεταφορά των εμβολίων του κορονοϊού (video)

Περίπου τρεις μέρες απομένουν μέχρι τη μέρα που τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα φτάσουν στην Ελλάδα και οι αρχές βρίσκονται σε οργασμό προετοιμασίας ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των υλικών.

Το δίχτυ ασφαλείας που έχει στηθεί για την προστασία των οχημάτων που θα τα μεταφέρουν είναι πρωτοφανές και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, που επικαλείται το Open, όλα είναι έτοιμα για την επιχείρηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού χθες έγινε και προσομοίωση της διαδρομής που θα ακολουθήσει η νταλίκα που θα μεταφέρει τα εμβόλια μέχρι την αποθήκη εδώ στην Αττική. Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, την νταλίκα θα συνοδεύουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ και πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, καθώς και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Η διαδρομή που θα χρειαστεί για τη μεταφορά έχει χρονομετρηθεί. Στόχος είναι να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο, γι’ αυτό και σύμφωνα με το σχεδιασμό, αν χρειαστεί θα κλείσουν ακόμα και δρόμοι. Άνθρωποι από το κέντρο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα παρακολουθούν τη διαδικασία και θα γνωρίζουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η νταλίκα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ που έχουν ποτέ στηθεί, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open: