Δραματικές εξελίξεις – «Κλείδωσε» το διάγγελμα Μητσοτάκη: Ποια μέτρα θα ανακοινώσει – Πόσο θα ισχύσουν

Αναφορά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και προαναγγελία της αυριανής ανακοίνωσης περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπισή του περιελάμβανε η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε.

Αυτοί είναι οι περιορισμοί που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι ζητούν να τεθούν σε ισχύ μέτρα όπως;

  • Χρήση μάσκας παντού ακόμα και  στις πράσινες περιοχές
  • Το κλείσιμο της εστίασης από τις 9 το βράδυ και οι  υπηρεσίες να προσφέρονται μόνο σε   εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενος χρήσης μάσκας και από τους καθήμενους, που θα την βγάζουν μόνο για να φάνε ή να πιουν το ποτό τους
  • Της απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού στις  πορτοκαλί περιοχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα ισχύσει μετά τις 9 το βράδυ, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να μεταβούν στις δουλειές  τους.
  • Αύξηση της τηλεργασίας
  • Και τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια .
  • Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι τα σχολεία και το λιανεμπόριο δεν θα κλείσουν όπως και στη Γαλλία.

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ για ένα μήνα.

-Ad-