TOP 4

Δραματικές στιγμές στην Κύπρο: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά – Αναφορές για νεκρούς

Δραματικές στιγμές στην Πάφο καθώς η φωτιά έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, ενώ υπάρχουν αναφορές και για νεκρούς.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα στην Πάφο, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, που δίνει μάχη με τις φλόγες.

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται κατοικίες στο χωριό Ψάθι της επαρχίας Πάφου, με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν εκκενώσει τις κατοικίες, ενώ σύμφωνα με το τοπικό Μέσο pafospress, γίνεται λόγος ακόμη και για νεκρούς.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης βρέθηκε στο ΚΣΕΔ γύρω στις 19:30 και ζητά να έχει προσωπική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο.

Κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει ότι η φωτιά επεκτάθηκε λόγω μη ανταπόκρισης πτητικών μέσων. Έκανε λόγο για τρία σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς και τουλάχιστον 10 οικίες με εκτεταμένες ζημιές και για εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν.

Η φωτιά ξεκίνησε από κοίτη ποταμού κοντά σε ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και δέντρα και επεκτάθηκε ραγδαία λόγω της πυκνής βλάστησης.

Άμεση η συνδρομή και της Ελλάδας

Ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας, σε ανάρτησή του επισημαίνει: «Με δύο αεροσκάφη Canadair CL-415 η Πολιτική Προστασία της χώρας μας συνδράμει την Κύπρο που πλήττεται από καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου. Η κλιματική κρίση δοκιμάζει σκληρά όλο τον πλανήτη και ακόμα περισσότερο τις μεσογειακές χώρες. Ενωμένοι θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε τις φυσικές καταστροφές και να προστατέψουμε ζωές, περιουσίες και δάση».