Δραματική προειδοποίηση: Ο κορονοϊός απειλεί το μέλλον της Ευρώπης!

Ο κορονοϊός «χτυπά» δίχως έλεος την Ιταλία και ο Λουίτζι Ντι Μάιο, θεωρεί πως αυτή η κρίση αποτελεί κίνδυνο για την ύπαρξη της Ευρώπης.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του στο dpa δε έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που έχει προκύψει και κυρίως αυτή που μπορεί να προκύψει, αν η Ευρώπη δεν φερθεί όπως πρέπει.

«Διακυβεύεται το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης, οικονομικά πρέπει να ανταγωνιστεί με παγκόσμιους γίγαντες. Πρέπει να εργαστούμε για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι για τη διάσπαση της, και είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλουν και οι Γερμανοί. Τώρα θα πρέπει να γίνει μια συμφωνία, η οποία να διασφαλίζει το μέλλον της Ευρώπης», ήταν τα λόγια του Ντι Μάιο, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της βοήθειας προς την Ιταλία και την έκδοση ή μη κορονοομολόγων, τα οποία απορρίπτει η Γερμανία.

«Δεν είναι σωστό να μιλάμε για την Ιταλία στην περίπτωση αυτή, γιατί δεν πρόκειται για το μέλλον της Ιταλίας, αλλά για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν πρόκειται για το αν είναι κανείς απογοητευμένος από την γερμανική κυβέρνηση ή όχι, αλλά για το ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα είναι απολύτως αναγκαίο να κινηθούμε μαζί προς την ορθή κατεύθυνση», είπε σχετικά.

-Ad-