Δροσιά: Χωρίς ρεύμα για 70 ώρες – «Κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες»

Η κακοκαιρία «Μήδεια» προκάλεσε προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, με χιλιάδες νοικοκυριά να μένουν για μέρες χωρίς ρεύμα και τον κρατικό μηχανισμό να πιάνεται απροετοίμαστους όπως καταγγέλλουν πολίτες σε αρκετά μέρη της Ελλάδας.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η Δροσιά Αττικής, όπου σύμφωνα με τα όσα είπαν κάτοικοι της περιοχής στο Newsique, έμειναν χωρίς ρεύμα σχεδόν για 3 ημέρες!

Αν και είχαν γίνει αιτήματα εδώ και καιρό να κλαδευτούν τα πεύκα της περιοχής, όπου είναι πολλά, δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα κλαδιά δέντρων να πέσουν σε δρόμους, καλώδια της ΔΕΗ και αυτοκίνητα.

Μάλιστα η διακοπή του ρεύματος για τόσες ώρες, όπως λένε κάτοικοι στο Newsique, δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε οικογένεια που είχαν ηλικιωμένους ή παιδιά, ενώ υπήρχαν συνεχώς και διακοπές νερού. Πολλές διαμαρτυρίες υπάρχουν και για το γεγονός πως ήταν κλειστά τα φαρμακεία για δύο μέρες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα.

«Κανείς δεν αναλαμβάνει ευθύνες, όλοι λένε πως έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Αυτό όμως δεν αρκεί. Δεν αρκεί στους γονείς που δεν μπορούν να ταϊσουν το παιδί τους και να ζεσταθεί. Να είμαστε 70 ώρες χωρίς ρεύμα και ακόμα και τώρα να μην έχει έρθει σε κάποιους;» είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της Δροσιάς στο newsique, περιγράφοντας τις δραματικές ώρες.

Όπως σημειώνεται οι άνθρωποι του δήμου κατέβαλλαν προσπάθειες ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό διότι δεν υπήρχε η κατάλληλη οργάνωση.