Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε χώρες του εξωτερικού, διοργανώθηκε στις 21 Μαρτίου, στο Hotel Scandic Falkoner στην Κοπεγχάγη της Δανίας το Greek Tourism Workshop, με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως τιμώμενη περιφέρεια.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Tourism Media Events (TME) με τη στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ελληνικής πρεσβείας στην Κοπεγχάγη.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της Περιφέρειας ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου. Σε αυτές τις σημαντικές Β2Β επαφές συμμετείχαν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου, κορυφαία εγχώρια ταξιδιωτικά γραφεία και μέσα ενημέρωσης από τη δανέζικη πρωτεύουσα.

Στο Greek Tourism Workshop, ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος και η κα Πάττυ Κωνσταντινίδου παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους τα γοητευτικά αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας, ενώ από την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κοπεγχάγη το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο κ. Τάκης Παπαφιλιπόπουλος, ο οποίος απεύθυνε και σχετικό χαιρετισμό.

Η κα Πάττυ Κωνσταντινίδου ανέλαβε την επίσημη παρουσίαση της ΠΑΜΘ, ενώ κατά τη διάρκεια των B2B συναντήσεων επισημάνθηκε ότι η Δανία αποτελεί μία αγορά που σημειώνει κάθε χρόνο αυξητική τάση όσον αφορά τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα (το 2023 επισκέφτηκαν τη χώρα 430.000 άτομα). Παράλληλα, στο πλαίσιο των συνομιλίων αναφέρθηκε ότι οι Δανοί αναζητούν συνέχεια νέους προορισμούς και είναι ταξιδιώτες εμπειρίας με εναλλακτικό προφίλ.

Οι εν λόγω B2B συναντήσεις αποτελούν στρατηγικό μέρος του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με γνώμονα τη διαφημιστική καμπάνια «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα». Βασικό ζητούμενο είναι η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της περιοχής και η ενσωμάτωσή της στα προγράμματα των τουριστικών επαγγελματιών και των ταξιδιωτών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Δένδιας: Με καινοτομία, νέες τεχνολογίες και νέα Δομή Δυνάμεων προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση
16 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: «Η συγκάλυψη είναι η ειδικότητά του»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: «Μείζον πολιτικό ζήτημα η ευθεία αμφισβήτηση της δικαιοσύνης»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Γάζα: Νεκροί Παλαιστίνιοι αστυνομικοί από ισραηλινό βομβαρδισμό
16 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: «Σημείο αναφοράς οι πραγματογνωμοσύνες που θα μπουν στη δικογραφία»
16 Φεβρουαρίου, 2025
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: 1.300 σεισμοί από την 1η Φεβρουαρίου
16 Φεβρουαρίου, 2025
«Κλείδωσαν» οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας την ερχόμενη εβδομάδα στο Ριάντ
16 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικές ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά
16 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η ΝΔ επιχειρεί «μπάζωμα παντού», στην Ελλάδα και την Ευρώπη
16 Φεβρουαρίου, 2025