Δύο άνδρες ένοχοι για τον θάνατο 39 μεταναστών σε φορτηγό ψυγείο

Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία 39 ανδρών, γυναικών και παιδιών από το Βιετνάμ που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού-ψυγείου κοντά στο Λονδίνο πέρυσι.

Οι θάνατοι συγκλόνισαν τη Βρετανία και το Βιετνάμ και έφεραν στο φως των προβολέων το παράνομο παγκόσμιο εμπόριο που στέλνει φτωχούς από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε επικίνδυνα ταξίδια προς τη Δύση.

Ο Ίμον Χάρισον, ένας 24χρονος οδηγός φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία, κρίθηκε ένοχος σε 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία και μία για συνωμοσία για παροχή βοήθειας για παράνομη μετανάστευση.

Ο Γκεόργκε Νίκα, 43 ετών, από το Έσεξ στη νοτιοανατολική Αγγλία, κρίθηκε ένοχος για τις ίδιες κατηγορίες. Άλλοι δύο κατηγορούμενοι είχαν ήδη δηλώσει ένοχοι για την εμπλοκή τους στους θανάτους.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, ηλικίας από 15 έως 44 ετών, ήταν από τις επαρχίες Νγκχε Αν και Χα Τινχ στο βόρειο-κεντρικό Βιετνάμ, όπου οι ισχνές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας, οι περιβαλλοντικές καταστροφές και η υπόσχεση για οικονομική ανταμοιβή στο εξωτερικό ωθούν τους ανθρώπους στη μετανάστευση.

-Ad-