Δύο Έλληνες κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό τουρίστριας από τη Νορβηγία

Για ομαδικό βιασμό μιας τουρίστριας από τη Νορβηγία στη Ρόδο κατηγορούνται δύο άνδρες, κάτοικοι Ρόδου και Χανίων. Οι δύο κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω στις 4 Οκτωβρίου 2021 για να δικαστούν για την υπόθεση, οι λεπτομέρειες της οποίας συγκλονίζουν.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε σε ικανοποίηση αιτήματος δικαστικής συνδρομής των αρχών της Νορβηγίας για ομαδικό βιασμό μιας τουρίστριας στη Ρόδο.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία οι δύο ημεδαποί βίασαν από κοινού και διαδοχικά την τουρίστρια σε κατοικία στην Ρόδο, την 30η Ιουλίου 2017 και ήταν ιδιαιτέρως βίαιοι.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η φερόμενη ως θύμα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, είχε έρθει για διακοπές στο νησί με φίλες της ενώ σύμφωνα με την κατάθεσή της, οι δύο ημεδαποί τη χτύπησαν, την έφτυσαν και την εξανάγκασαν σε συνουσία και μάλιστα επανειλημμένως σε ένα σπίτι στις παρυφές της πόλεως Ρόδου, όπου την οδήγησε ο ένας εξ αυτών, τον οποίο γνώρισε ως μέλος μιας μπάντας σε νυχτερινό κέντρο.

Ο έτερος ημεδαπός, αφού ολοκλήρωσαν, την οδήγησε με το αυτοκίνητό του στο νυχτερινό κέντρο.
Μετέβη σε ένα ταχυφαγείο και σοκαρισμένη ακολούθως στο ξενοδοχείο της.

Με την φίλη της, όπως είπε, πήγαν σε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό και όπως υποστηρίζει δεν έτυχε της δέουσας αντιμετώπισης. Οι καταγγελλόμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς όρους μετά την απολογία τους.

Στη συνέχεια η γυναίκα αναγνώρισε τους δύο άνδρες από φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του νυχτερινού κέντρου στο Facebook και μέσω αυτών οι αρχές της Νορβηγίας κατέληξαν στην ταυτότητά τους.

Η απολογία του ενός κατηγορούμενου
Απολογούμενος ο ένας είπε πως δεν είχε στενές σχέσεις με τον συγκατηγορούμενό του, ενώ ισχυρίστηκε ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η γυναίκα κατέθεσε ότι μετά τα περιστατικό πήγε στη συνέχεια να δειπνήσει, κοιμήθηκε και αφού διαβουλεύτηκε με τις φίλες της αποφάσισε να μεταβεί στην Ασφάλεια Ρόδου το μεσημέρι λίγο πριν αναχωρήσει για τη πατρίδα της, ενώ δεν θέλησε τελικά να υποβάλει καταγγελία καθώς δεν ήταν σίγουρη αν η ερωτική συνεύρεση έγινε με την συναίνεση της ή όχι.

Τόνισε ότι μοναδικός λόγος που μετέβαλε την άποψή της και τελικά κατήγγειλε στις Νορβηγικές αρχές ότι βιάστηκε στην Ελλάδα, είναι το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος.

Επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι δεν είχε σχέσεις με τον συγκατηγορούμενο του, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θυμάται την καταγγέλλουσα και ότι αδυνατεί να εννοήσει τον λόγο που τον κατηγορεί, τη στιγμή που δεν γνώριζε καν το όνομα του αλλά βρήκε τα στοιχεία του από τη σελίδα του καταστήματος στο facebook.