Δύο επιδόματα-ανάσα το 2020: Οι μεγάλες αλλαγές – Τα κριτήρια και τα ποσά (πίνακας)

Λεπτομέρειες για τη χορήγηση επιδόματος γέννησης παιδιού μέτρο που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση του οξέος δημογραφικού προβλήματος της χώρας συζητήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το ύφος του επιδόματος θα ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ και θα χορηγείται σε παιδιά που θα γεννηθούν στη χώρα από την 1 η Ιανουαρίου 2020.

Το εισοδηματικό κριτήριο λήψης του επιδόματος θα διαμορφωθεί στα 70.000 ευρώ για ένα νέο ζευγάρι που κάνει το πρώτο του παιδί 40.000 ευρώ ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος ενώ ειδική μέριμνα θα ληφθεί κατά τον υπολογισμό του για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών. Το μέτρο θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το οποίο αναμένεται να προβλέπει απλοποιημένες διαδικασίες για τη χορήγηση του επιδόματος και ευρύ κύκλο δικαιούχων μέσω των υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων

Επίδομα ενοικίου

Αλλαγές έρχονται στο επίδομα ενοικίου με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου Το νομοσχέδιο θα προβλέπει αναπροσαρμογές στα κριτήρια χορήγησης του και στους δικαιούχους.

Ειδικότερα τα κριτήρια για το νέο επίδομα ενοικίου θα έχουν αλλαγές για τους πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια κατά τα τελευταία δέκα έτη πριν από την υποβολή της αίτησης αποδεικνύοντας το νόμιμο και το μόνιμο της διαμονής τους.

Πληροφορίες από «ΤΑ ΝΕΑ»

-Ad-