Ukrainian emergency employees and volunteers carry an injured pregnant woman from the damaged by shelling maternity hospital in Mariupol, Ukraine, Wednesday, March 9, 2022. A Russian attack has severely damaged a maternity hospital in the besieged port city of Mariupol, Ukrainian officials say. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Δύο νεκροί από βομβαρδισμό πολυκατοικίας στο Κίεβο, πληροφορίες για απόβαση στην Αζοφική – «Κλείδωσε» η ώρα των νέων συζητήσεων

Ρωσικό βομβαρδισμό σε εννιαώροφη πολυκατοικία στο Κίεβο καταγγέλλει η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης.

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον βομβαρδισμό της εννιαώροφης πολυκατοικίας που χτύπησαν οι Ρώσοι στο Κίεβο, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα.

Η πολυκατοικία παραδόθηκε στις φλόγες μετά τον βομβαρδισμό και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά.

Σύμφωνα με ουρκανικά μέσα, το κτίριο χτυπήθηκε γύρω στις 5 το πρωί.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να εδραιώσουν τις θέσεις τους στις περιοχές που έχουν καταλάβει, να διατηρήσουν τον ρυθμό της επίθεσής τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, δυόμισι εβδομάδες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική Ουκρανία.

«Ο εχθρός συγκεντρώσει σχηματισμούς και μετακινεί στρατηγικά αποθέματα στα σύνορά μας», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο εκτιμώντας πως πρέπει να αναμένονται νέες επιθέσεις στο Χάρκοβο, στη Σούμι και στο Μπρόβαρι, προάστιο του Κιέβου.

Το επιτελείο κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές, κάτι που αντίκειται στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως σημείωσε.

Στην περιφέρεια Λουγκάνσκ (ανατολικά), οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην προέλαση προς το Σεβεροντονιέτσκ. Στις πόλεις Τοπόλσκε και Σπακίβκα, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, υπέστησαν απώλειες και υποχώρησαν, πάντα σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Παράλληλα, φόβους ότι ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα, ετοιμάζει μεγάλης έκτασης επίθεση τις επόμενες ώρες, εκφράζει το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας:

Ρωσική επίθεση εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης κοντά στην πόλη Λβιβ (δυτικά) χθες είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 134, σύμφωνα με το Κίεβο. Η Μόσχα, από την πλευρά της, έκανε λόγο για κάπου 180 νεκρούς.

Εν μέσω των εχθροπραξιών, οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται και τα δύο μέρη εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία τους.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε σήμερα ότι έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να «κάνουν τα πάντα» προκειμένου να κλειστεί «συνάντηση» του ιδίου με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πληροφορίες για απόβαση στην Αζοφική

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών σε ενημέρωσή τους αναφέρουν ότι οι Ρώσοι προχώρησαν σε «αμφίβια απόβαση» στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας.

Το βρετανικό Υπ. Αμυνας αναφέρει ότι η Ρωσία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των ουκρανικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα ουσιαστικά αποκόπτοντας τη χώρα από το διεθνές θαλάσσσιο εμπόριο.

Σύμφωνα με δημοσίευση στο Twitter, «οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, απομονώνοντας ουσιαστικά τη χώρα από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο».

«Κλείδωσε» η ώρα των νέων συζητήσεων

Ο νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Κιέβου (και Ελλάδας), δήλωσε σήμερα το πρωί ο Αντόν Γκερασένκο σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στον Παναμά: Κοριτσάκι νεκρό – Είκοσι διασωθέντες
23 Φεβρουαρίου, 2025
Απειλή για βόμβα σε πτήση της American Airlines με προορισμό το Νέο Δελχί
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Η ώρα της αλήθειας στην κάλπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Στο χειρουργείο το ένα από τα δύο θύματα των πυροβολισμών έξω από νυχτερινό κέντρο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Πάπας Φραγκίσκος: Σενάριο σήψης «βλέπουν» οι επιστήμονες για την επιδείνωση της υγείας του – Έκανε μετάγγιση λόγω σοβαρής αναιμίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Κόνι Μεταξά για το διαζύγιο με τον Μάριο Καπότση: «Σώθηκε» γιατί έφυγε από δίπλα μου; – Μεγάλη κουβέντα το ποιος φεύγει
23 Φεβρουαρίου, 2025
Νότια προάστια: Επιχειρηματίας κατήγγειλε διάρρηξη στο σπίτι του – Άγνωστοι έκλεψαν κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 58χρονος που τραυμάτισε με όχημα και εξύβρισε αστυνομικό
23 Φεβρουαρίου, 2025
Tραμπ για Ουκρανία: «Ζητάμε σπάνιες γαίες και πετρέλαιο, οτιδήποτε μπορούμε να πάρουμε»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Εξωφρενικό τροχαίο με ένα 4χρονο στο νοσοκομείο – Ο πατέρας του οδηγούσε μεθυσμένος
23 Φεβρουαρίου, 2025