Δύο νεκροί και δεκάδες στο νοσοκομείο από λάθος μαγειρεμένα μανιτάρια σε εστιατόριο

Σοκαριστικό περιστατικό στις ΗΠΑ με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από λάθος μαγειρεμένο φαγητό.

Ένα λάθος μαγειρεμένο πιάτο σε εστιατόριο στις ΗΠΑ έστειλε δεκάδες πελάτες στο νοσοκομείο ενώ δύο οδηγήθηκαν στον θάνατο.

Οι επισκέπτες στο Dave’s Sushi στη Μοντάνα των ΗΠΑ ανέφεραν – σύμφωνα με την The Sun – διάρροια, ναυτία, έμετο και κοιλιακό άλγος μετά το γεύμα τους.

Η αιτία – σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ήταν τα εξωτικά «μανιτάρια Morels», παρόλο που είναι βρώσιμα όταν μαγειρεύονται (σε αντίθετη περίπτωση περιέχουν επιβλαβείς τοξίνες).

Σε μια έρευνα που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) τα ευρήματά τους διαπίστωσαν ότι: «Ο έμετος και η διάρροια φέρεται να ήταν κοινός μεταξύ όσων τα κατανάλωσαν με τους νοσηλευόμενους να έχουν κλινικά στοιχεία αφυδάτωσης».

Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων που το εστιατόριο σέρβιρε το ειδικό σούσι ρολό τους με σολομό και μανιτάρια, 51 άνθρωποι αρρώστησαν, ενώ τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ενώ δύο δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους.
Αφού οι αναφορές για συμπτώματα δηλητηρίασης στην περιοχή άρχισαν να πληθαίνουν, το CDC αποφάσισε να διερευνήσει την υπόθεση και διαπίστωσε ότι και οι 51 άνθρωποι είχαν πάει στο ίδιο εστιατόριο μεταξύ 27 Μαρτίου και 7 Απριλίου πέρυσι.

Μετά από περαιτέρω έρευνα κατά την οποία πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με τα άρρωστα θύματα, ανακάλυψαν ότι όλοι είχαν παραγγείλει και φάει το εξωτικό μανιτάρι που είχε εισαχθεί φρέσκο ​​από την Κίνα. Η έκθεση του CDC λέει: «Η κατανάλωση μανιταριών Morels, τα οποία γενικά θεωρούνται βρώσιμα, συνδέθηκε έντονα με γαστρεντερικές ασθένειες».