AP

Δύο νεκροί και μεγάλες ζημιές από τα πλήγματα της Ρωσίας σε ενεργειακές και σιδηροδρομικές υποδομές της Ουκρανίας

Οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι από τις νυχτερινές επιθέσεις προκλήθηκαν ζημιές σε σιδηροδρομικές υποδομές στην περιοχή του Χαρκόβου και σημειώθηκαν μικρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια κάποιων τρένων.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία, ενώ επλήγησαν ενεργειακές και σιδηροδρομικές υποδομές σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, δήλωσε ότι πύραυλοι Iskander στοχοθέτησαν υποδομές στην μικρή πόλη Μπαρβίνκοβε στο βορειοανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν και τρεις άλλοι να τραυματιστούν. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις υποδομές αυτές, αλλά δήλωσε μέσω Telegram ότι πάνω από 50 κατοικίες καθώς και διοικητικά και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές στο χτύπημα αυτό.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους Iskander στην επίθεση αυτή. Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα δεν κατάφερε να τους καταρρίψει. Καταρρίφθηκαν, ωστόσο, 13 από τα 17 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξευτήκαν πάνω από πέντε περιοχές στο ανατολικό, βόρειο και κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

Η Ukrenergo, ο διαχειριστής του εθνικού ενεργειακού δικτύου, δήλωσε ότι τα drones χτύπησαν εγκαταστάσεις διανομής ηλεκτρικού ρεύματα στην περιοχή Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, στην περιοχή Σούμι στα βορειοανατολικά και στην περιοχή Τσερνίχιβ στα βόρεια.

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης κατά της έπληξαν ενεργειακές υποδομές σε δύο περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 13 από τα 17 ρωσικά drones που εκτοξεύθηκαν, πάνω από πέντε περιοχές στο ανατολικό, βόρειο και κεντρικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία.

Ένα από τα drones τύπου Shahed έπληξε ενεργειακή εγκατάσταση στην περιοχή Σούμι, ενώ άλλο έπληξε μονάδα στην περιοχή Τσερνίχιβ, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Συνεργεία αποκατάστασης των ζημιών έσπευσαν στα σημεία που επλήγησαν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Δεν υπήρχαν άμεσα αναφορές για θύματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»
16 Μαρτίου, 2025
Μαρινάκης για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s: «Η αντιπολίτευση την υποδέχτηκε με μικροψυχία»
16 Μαρτίου, 2025
Εκκλησία Αλβανίας: Εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης
16 Μαρτίου, 2025
Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 53χρονος που έκανε «βουτιά» από τα Ενετικά Τείχη
16 Μαρτίου, 2025
Φωτιά στο Μάτι: «Υπάρχουν αταυτοποίητες σοροί 7 χρόνια μετά»
16 Μαρτίου, 2025
Β. Μακεδονία – Μίτσκοσκι: «Αλληλεγγύη, ανθρωπιά και υπευθυνότητα»
16 Μαρτίου, 2025
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας – «Έτοιμοι να προσφέρουμε»
16 Μαρτίου, 2025
Κίνηση τώρα: Σύγκρουση οχημάτων στη Λ. Κηφισού
16 Μαρτίου, 2025
Στο νοσοκομείο η Μαργαρίτα Παπανδρέου
16 Μαρτίου, 2025
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταστροφικές καταιγίδες
16 Μαρτίου, 2025