Δύο συλλήψεις για παιδική πορνογραφία – Βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακό υλικό

Δυο άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Ελευσίνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Τάλως ΙΙ», στο πλαίσιο της οποίας σχηματίσθηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο συνολικά ατόμων, για πορνογραφία ανηλίκων, πράξεις που έλαβαν χώρα μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εκδήλωσης κατασταλτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, έπειτα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, εντοπίστηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας άγνωστοι διαδικτυακοί χρήστες, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση σε ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Από την επακόλουθη παροχή πληροφοριών από τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, ταυτοποιήθηκαν τα εμπλεκόμενα άτομα και οι οικιακές τους συνδέσεις διαδικτύου και εξακριβώθηκε ο τόπος κατοικίας τους.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες, στις οποίες βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ ανευρέθηκαν και εκατοντάδες αποθηκευμένα αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία και συνελήφθησαν.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
11 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας: Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί»
10 Μαρτίου, 2025
Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού
10 Μαρτίου, 2025
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025