Δυτική Ελλάδα: Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών (video)

Σπείρα Ρομά που είχε ρημάξει στις κλοπές και τις ληστείες την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και του Μεσολογγίου εξάρθρωσε η αστυνομία.

Οι κατηγορούμενοι ήταν επικίνδυνοι και βίαιοι, καθώς είχαν χρησιμοποιήσει πιστόλι και μαχαίρι για εκφοβισμό ατόμων, ενώ επιπλέον είχαν τραυματίσει ένα από τα θύματα των ληστειών με λοστό

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 32 κλοπές ΑΤΜ, αυτόματων πωλητών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, οχημάτων, κλοπές σε καταστήματα, σε οικίες καθώς και τρεις ληστείες, που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τους τελευταίους 7 μήνες. Οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 240.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι ήταν επικίνδυνοι και βίαιοι, καθώς είχαν χρησιμοποιήσει πιστόλι και μαχαίρι για εκφοβισμό ατόμων, ενώ επιπλέον είχαν τραυματίσει ένα από τα θύματα των ληστειών με λοστό. Μετά από αστυνομικές επιχειρήσεις στους καταυλισμούς Ρομά, στο Αιτωλικό και στον Ασπρόπυργο, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 8 συλλήψεις μελών της σπείρας, ανάμεσά τους και ανήλικοι.