Δυτική Όχθη: Οκτώ νεκροί από την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ακούγονταν drone να πετούν πάνω από τη Τζενίν, όπως και ο ήχος εκρήξεων, αλλά και σποραδικών πυρών.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, τον θάνατο οκτώ Παλαιστινίων σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου ο στρατός επεσήμανε ότι διεξήγαγε επιχείρηση εναντίον ένοπλων πυρήνων της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

«Υπάρχει όγδοος μάρτυρας στην επιχείρηση των δυνάμεων κατοχής που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Τζενίν», επεσήμανε σε σύντομη ανακοίνωσή του στο Telegram το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Νωρίτερα χθες το υπουργείο είχε κάνει λόγο για επτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την περασμένη νύκτα, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος επεσήμανε ότι ένα από τα ασθενοφόρα της έγινε στόχος ισραηλινών πυρών στη Τζενίν την ώρα που προσπαθούσε να προσφέρει βοήθεια σε έναν τραυματία.

Χθες δημοσιογράφος του AFP είδε τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή επιδρομή στη Τζενίν, προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.