Έ. Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση σκόπιμα επενδύει στον βούρκο και τον καθοδηγεί»

«Η κυβέρνηση καθοδηγεί έναν βούρκο κασετών και δήθεν σκανδάλων για να μην συζητούμε τα πραγματικά, τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έχει επιλέξει να επενδύσει σε αυτόν τον βούρκο και το κάνει σκόπιμα», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στο «MEGA».

Την κατηγόρησε για «διαλυτικά» μέτρα για την εργασία που φέρνουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με απόλυση ή μεγάλη μείωση μισθού. Είπε ότι «με τις πολιτικές της κυβέρνησης επιστρέφουμε σε εποχές δευτέρου μνημονίου, εποχές ραγδαίας ύφεσης, εκτίναξης της ανεργίας, μείωσης του εισοδήματος των πολιτών και εργαζόμενων φτωχών».

Ανέφερε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ» και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την ενίσχυσή τους με «άμεση ρευστότητα, μέσω μη επιστρεπτέας ενίσχυσης». Σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί μέρος του «μαξιλαριού» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να πέσει στην πραγματική οικονομία, για να στηριχθούν οι μισθοί, οι θέσεις εργασίας και η λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση ότι «έχει φέρει ξανά σε πολύ σοβαρά ελλείμματα τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε πλεονασματικά» και «έχει αυξήσει δραματικά τις εκκρεμείς συντάξεις κατά τους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ». Αυτή τη στιγμή, είπε, «υπάρχει σοβαρός τριγμός στα ασφαλιστικά ταμεία και το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ΝΔ θα κληθούν να το πληρώσουν οι πολίτες».

Είπε ότι αν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει πρόωρες εκλογές, «θα το κάνει γιατί φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν τη βαθιά οικονομική κρίση λόγω των δικών του επιλογών».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025