Ε. Κουντουρά: «Διεκδικούμε για όλες τις Ελληνίδες ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας του μαστού»

Η Europa Donna συσπειρώνει στις τάξεις της οργανώσεις από 47 χώρες της Ευρώπης (την χώρα μας εκπροσωπεί η Europa Donna Hellas με πρόεδρο την Έλενα Κουντουρά) και έχει στόχο την διάχυση της γνώσης για την υγεία του μαστού και την σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, που σώζει ζωές.

H πρόεδρος της Europa Donna Hellas -μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού για τον Καρκίνο του Μαστού EUROPA DONNA – The European Breast Cancer Coalition- Ελενα Κουντουρά, έστειλε το δικό της μήνυμα για την Ημέρα Υγείας του Μαστού, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους του Οργανισμού.

«Διεκδικούμε για όλες τις Ελληνίδες ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας του μαστού», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Κουντουρά.

Από την πλευρά της, η αντιπρόεδρος της Europa Donna Hellas, Μιμή Μαρσέλλου, τόνισε ότι «η ετήσια εκστρατεία για την Ημέρα Υγείας του Μαστού #BreastHealthDay υπενθυμίζει στις γυναίκες, ότι η σωματική δραστηριότητα, η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους και η υγιεινή διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της υγείας του μαστού τους».

-Ad-