Εμπρησμός στη Μάνδρα: Οι αρχές ερευνούν διασύνδεση με τον «εμφύλιο» μεταξύ συμμοριών της Greek Mafia

Το ενδεχόμενο συσχετισμού του εμπρησμού, όπως όλα δείχνουν, με το οργανωμένο έγκλημα, διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές, για την φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στα βυτιοφόρα οχήματα, στην Μάνδρα.

Ευτυχώς τα βυτιοφόρα ήταν κενά φορτίου και η πυρκαγιά δεν προκάλεσε χειρότερες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.

Από την φωτιά που ξέσπασε στον υπαίθριο χώρο πρατηρίου καυσίμων επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στα βυτιοφόρα, καθώς και σε εγκαταστάσεις του πρατηρίου καυσίμων.
Αν και δεν βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού εκτιμάται πως είναι αποτέλεσμα εμπρησμού από άγνωστους δράστες που περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τα οχήματα και τους έβαλαν φωτιά.

Επί του παρόντος την διερεύνηση του περιστατικού την έχει αναλάβει η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ενδέχεται όμως να εμπλακεί στις έρευνες και η Υποδ/νση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο ιδιοκτήτης δεν προκύπτει να έχει απασχολήσει για κάτι τις Αρχές, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται τυχόν σχέσεις του με τους γιους του δολοφονημένου Γιάννη Σκαφτούρου από τους ομογενείς από την Ρωσία μαφιόζους, που είχαν πραγματοποιήσει το περασμένο καλοκαίρι και παρόμοιο χτύπημα σε πρατήριο και φορτηγά ιδιοκτησίας των πρώτων στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Το ενδιαφέρον λοιπόν των Αρχών στρέφεται στην πιθανότητα η εμπρηστική όπως όλα δείχνουν επίθεση, να σχετίζεται με τον πόλεμο μεταξύ αντιπάλων συμμοριών στον κόσμο της «Greek Mafia».