The city of Sunny Isles Beach, Fla., is seen from Surfside, Fla., as the outer bands of Hurricane Milton kick up the sand, Wednesday, Oct. 9, 2024. (AP Photo/Wilfredo Lee)

«Έχουμε μετακινήσει τα αυτοκίνητα στους επάνω ορόφους των πάρκινγκ – Δείχνει να περνάει ξώφαλτσα από το Μαϊάμι»- Ελληνίδα μιλά για τον τυφώνα Μίλτον

«Εδώ στο Μαϊάμι, η κατάσταση προς το παρόν είναι ελεγχόμενη, καθώς γνωρίζουμε ότι ο κυκλώνας θα περάσει “ξώφαλτσα” και δεν βρισκόμαστε στο μάτι του. Ωστόσο, έχουμε λάβει οδηγίες για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να εφαρμόσουμε», δήλωσε στο EΡΤΝews η Κατερίνα Πλουμιδάκη, δημοσιογράφος στον “Εθνικό Κήρυκα” και συγγραφέας που μένει στο Μαϊάμι Μπιτς.

Περιγράφοντας τις προετοιμασίες που έγιναν αναμένοντας το χτύπημα του τυφώνα «Mίλτον» δήλωσε: «Όλα τα δημόσια πάρκινγκ στο Μαϊάμι είναι ανοιχτά, καθώς οι αρχές προειδοποιούν ότι τα ισόγεια και τα υπόγεια θα πλημμυρίσουν. Έχουμε μετακινήσει τα αυτοκίνητα στους επάνω ορόφους των πάρκινγκ, ενώ στις πολυκατοικίες μαζέψαμε όλα τα έπιπλα από τις βεράντες για να αποφύγουμε ζημιές», εξήγησε.

Όσον αφορά την κατάσταση που βιώνει ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις»: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν έντονοι άνεμοι, ενώ νωρίτερα είχαμε βροχή. Ο καιρός αλλάζει συνεχώς. Τώρα αναμένουμε πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή μας και δεν έχουν εκδοθεί οδηγίες εκκένωσης», πρόσθεσε.

Η κα Πλουμπίδη που κατοικεί στο παραθαλάσσιο Μαϊάμι Μπιτς αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη γεωγραφική ευαισθησία της περιοχής: «Εδώ, το South Park είναι ένα νησί, με τον Ατλαντικό από τη μία πλευρά και τον κόλπο του Μαϊάμι από την άλλη, οπότε η επικινδυνότητα για πλημμύρες είναι αυξημένη».

Ερωτώμενη για τις προμήθειες που έκανε ενόψει των ακραίων συνθηκών που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τόνισε ότι λίγες ώρες πριν κλείσουν τα καταστήματα τα βασικά αγαθά, όπως γάλα και νερό, είχαν σχεδόν εξαφανιστεί. «Στους δρόμους βλέπουμε επίσης μαγαζιά γεμάτα με σάκους άμμου για να προστατευτούν από τα νερά».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Μία νεκρή και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο
10 Οκτωβρίου, 2024
Πάνω από 419.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Λίβανο – Προς Συρία το μεγαλύτερο ποσοστό των εκτοπισμένων
10 Οκτωβρίου, 2024
Τουλάχιστον πέντε ώρες ήταν νεκρός στην πισίνα ο Μπάλντοκ – Παθολογικά τα αίτια, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ιατροδικαστών
10 Οκτωβρίου, 2024
«Στην Ελλάδα βλέπουμε ότι μέσα σε 3 χρόνια έχουμε 2 καιρικά φαινόμενα χιλιετίας», λέει ο Λέκκας με αφορμή τον τυφώνα Milton
10 Οκτωβρίου, 2024
Οδηγίες για τον β’ γύρο εκλογών Προέδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι
10 Οκτωβρίου, 2024
Αγγλία – Ελλάδα: Βαριά «σκιά» ρίχνει ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ στον αγώνα του κατάμεστου Wembley
10 Οκτωβρίου, 2024
Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλες καθυστερήσεις σε Κηφισό και Αττική Οδό
10 Οκτωβρίου, 2024
Λευτέρης Παπαμιχαήλ: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός
10 Οκτωβρίου, 2024
Τυφώνας Μίλτον: «Αν βγούμε από το σπίτι θα σκοτωθούμε»
10 Οκτωβρίου, 2024
Εθνική Οδός: Νεκρή και τραυματίες σε τροχαίο – “Καρφώθηκαν” σε δέντρο
10 Οκτωβρίου, 2024