ΕΔΕ για αστυνομικούς που ζητούν από τρανς γυναίκα να κάνει «επίδειξη»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» φέρεται να κοροϊδεύουν στον δρόμο τρανς γυναίκα και να της ζητούν να κάνει «επίδειξη».

Το περιστατικό συνέβη προχθές στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε την παρέμβαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η ηγεσία του Σώματος ζητά εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το nantiareport.gr που δημοσιεύει και ολόκληρο το βίντεο άντρες της ομάδας «Δράση» ήταν ακινητοποιημένοι στο κέντρο της Αθήνας όταν πέρασε από μπροστά τους μία τρανς γυναίκα που άφησε τις κάρτες της στα μηχανάκια τους. Στη συνέχεια, φέρονται να της ζήτησαν να κάνει «πασαρέλα», και να τους δείξει τα οπίσθιά της καθώς και τα εσώρουχά της. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με γέλια μπροστά της ενώ στο βίντεο ακούγονται και κάποιες λεπτομέρειες σε μορφή βωμολοχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε αρχικά διοικητική έρευνα η οποία και αναβαθμήστηκε σε ΕΔΕ, προκειμένου να βρεθεί η ταυτότητα των αστυνομικών που εμπλέκονται στο συμβάν.

-Ad-