ΕΔΕ για τον εμετικό Μπαλάσκα

Με «σκουπίδια» παρομοίασε τους ανθρώπους που βρίσκονται στα Εξάρχεια χωρίς να προσδιορίζει αρχικά ποιους ακριβώς εννοεί όταν αναφέρεται στην «ξεκαθάριση των Εξαρχείων» ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας» είπε επί λέξει στο ΣΚΑΙ ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας καλούμενος να σχολιάσει την σημερινή «έφοδο» όπως πανηγύριζε ΣΚΑΙ και κυβέρνηση στα Εξάρχεια.

Παρόλο που οι δημοσιογράφοι της εκπομπής προσπάθησαν να του δώσουν την δυνατότητα να ανακαλέσει εκείνος επέμεινε στις άκρως ρατσιστικές και απάνθρωπες αυτές δηλώσεις:

– “Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;” ρώτησε η δημοσιογράφος

– “Όχι τους ανθρώπους;” και πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ

Ωστόσο ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε:

– “Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

Η ανατριχιαστική δήλωση ενδεικτική της αντίληψης που έχουν ορισμένοι στην Αστυνομία που μάλιστα χαιρέτισαν θριαμβολογώντας την δημαρχία του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος θα σταθεί αρωγός τους στην προσπάθειά αυτή όπως είπαν.

Ο νέος δήμαρχος Αθήνας και η ηγεσία της Αστυνομίας, αν δεν συμμερίζονται αυτές τις απαράδεκτες απόψεις τουλάχιστον θα πρέπει να τις καταδικάσουν για να διαβεβαιώσουν τους πολίτες ότι πραγματικά έχουν ως σκοπό την τήρηση της τάξης και όχι το κυνήγι ανυπεράσπιστων ανθρώπων.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ανακοίνώθηκε ότι «με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών, σχετικά με δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πολωνία: Συμφωνία-μαμούθ ύψους 2 δισ. ευρώ με τις ΗΠΑ για την ανάπτυξη της αεράμυνας με Patriot
31 Μαρτίου, 2025
Σάλος με τις δηλώσεις της Βάσιας Τριφύλλη για Φιλιππίδη και Παπούλια
31 Μαρτίου, 2025
Μασκ: Έλεγχος στα μέλη του Κογκρέσου που πλούτισαν περιέργως
31 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Έμπρακτη στήριξη στη βιομηχανία αλουμινίου»
31 Μαρτίου, 2025
Λεπέν: «Παραβιάστηκε ολοκληρωτικά το κράτος δικαίου»
31 Μαρτίου, 2025
Σοφία Αλιμπέρτη για Πάρο: «Νησάκι μου, κανείς δεν νοιάζεται για σένα»
31 Μαρτίου, 2025
Κακοκαιρία: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική από Πάρο και Μύκονο
31 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Νέοι διάλογοι πριν και μετά την τραγωδία
31 Μαρτίου, 2025
Τσίπρας: Όλα όσα είπε για τις συναντήσεις που είχε στο Πανεπιστήμιο Harvard
31 Μαρτίου, 2025
Κορωπί: Βίντεο από τη δεύτερη επίθεση του 50χρονου
31 Μαρτίου, 2025