Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο Παππάς;

Τι είναι οχτώ μήνες που χρειάστηκε η Αστυνομία να πιάσει τον, υπό επιτήρηση, φυγόποινο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής και πρώην βουλευτή Χρήστο Παππά, μπροστά στην αιωνιότητα; Πταίσμα. Ούτε καν χρόνο δεν έκλεισε ο καημένος κρυμμένος. Άσε που πήγε χαμένη και η παραγγελιά για την τούρτα που είχε κάνει όπου θα έσβηνε το πρώτο κεράκι. Άτιμη αστυνομία που σε πιάνει εκεί που δεν το περιμένεις.

Τα εύσημα πάντως πρέπει να τα δώσουμε στα συναχωμένα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ.

Στη Μονή Ζωγράφου του Αγίου Όρους τον έψαχναν, ανάμεσα σε 5 αστυνομικά τμήματα στου Ζωγράφου τον «βρήκαν». Το λες κι επιτυχία να καταφέρεις να μαντέψεις το 50% του γρίφου.

Έτσι κι αλλιώς που αλλού να κρυβόταν, αν όχι κοντά στην ασφάλεια και τη σιγουριά που σου προσφέρει όχι ένα αλλά πέντε αστυνομικά τμήματα; Τόσοι και τόσοι ψήφισαν με τα δυο χέρια Χρυσή Αυγή, κάποιος θα είχε την πρόνοια να του διασφαλίσει προστασία, ηρεμία και ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας.

Βέβαια γεννιούνται κάποια μικρά, αμελητέα, ερωτηματικά πως και δεν έψαξαν στελέχη και συναγωνιστές του Παππά όλο αυτό το διάστημα, αλλά τι σημασία έχει, τον έπιασαν, έστω και αργά. Άξιος ο μισθός τους.

Η αλήθεια δυστυχώς είναι, ότι πολλοί κυβερνητικοί θα προτιμούσαν να πιάσουν άλλον Παππά, το Νίκο βρε, αλλά δεν τους έκατσε η προανακριτική όπως σχεδίαζαν.

Ίσως και να σκέφτηκε κανένας μεγαλοεκδότης από τα αξιόπιστα μέσα και να έγραφε ότι συνέλαβαν τον Παππά βάζοντας μια φωτογραφία του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στη βιασύνη τους για να βγάλουν την είδηση. Απωθημένο τον έχουν να τον κρεμάσουν με τα χουνέρια που τους έκανε. Κι αν το καλοσκεφτείς, τι θα πάθαιναν; Θα ζητούσαν μια συγνώμη, όταν θα έφτανε το εξώδικο και τέλος καλό όλα καλά.

Όμως και ο Χρήστος τους κάνει. Ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που η αξιοπιστία της Αστυνομίας γλίστρησε στα πατώματα.

Κανένα πρόβλημα βέβαια που ήταν καταζητούμενος για οχτώ μήνες και τους γλίστρησε μέσα από τα χέρια σαν τον Πικάσο. Ούτε φυσικά που δεν είχε εκδοθεί επικήρυξη εναντίον του. Αυτός, δεν ήταν «αλλοδαπός» ληστής και δολοφόνος στα Γλυκά Νερά για να τον επικηρύξουν με 300 χιλιάρικα. Ένας φανερός φασίστας-ναζιστής ήταν, γιατί από κρυφούς ουκ έστιν αριθμός.

Πάντως σήμερα με το καλό που θα γίνει κάποια Χρυσοχοΐδεια φιέστα για την σύλληψη των πολλών ερωτηματικών, να στερεώσουν καλά τον Χρήστο Παππά για να μην τους γλιστρήσει. Τόσα και τόσα συμβαίνουν.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο anatropinews.gr

-Ad-