ΕΕΕ και ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Απονομή υποτροφιών και βράβευση ναυτικών για την υπηρεσία τους

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής υποτροφιών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, καθώς και των βραβεύσεων ναυτικών με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗΣ κα Μελίνα Τραυλού και η κα Ειρήνη Νταϊφά απονέμουν την υποτροφία της ΕΕΕ στη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά, στον Άγγελο Βασιλείου

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση επιβράβευσης της αριστείας νέων σπουδαστών, καθώς και τιμητικής αναγνώρισης συνταξιούχων ναυτικών με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗΣ κα Μελίνα Τραυλού απονέμει στον κο Ζήση Τάκα βραβείο  για τη θαλάσσια υπηρεσία του

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν οι καθιερωμένες υποτροφίες της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, τιμώντας τη μνήμη του Αντωνίου Χανδρή, τη μνήμη του Ιωάννη Αγγελικούση, τη μνήμη του Νικολάου Τραυλού, τη μνήμη του Σταύρου Νταϊφά, καθώς και η υποτροφία που χορηγεί η εταιρεία «ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ Α.Ε». Επίσης, απονεμήθηκαν οι 15 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου, πλήρους μονοετούς φοίτησης, ύψους 15.000 ευρώ έκαστη, για σπουδές σε Πανεπιστήμια τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, με έναρξη φοίτησης το Φθινόπωρο του 2022, από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗΣ κα Μελίνα Τραυλού και ο κος Θεόδωρος Βώκος απονέμουν την υποτροφία της ΕΕΕ που χορηγεί η εταιρεία  «ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ Α.Ε.» στην Αρίνα Γιαλαγιά

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών, κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κων/νος Κατσαφάδος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ κος Κων/νος Τσαγκαρόπουλος, εκπρόσωπος της ναυτεργασίας καθώς και μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΗΣ κα Μελίνα Τραυλού, ο Υπουργός Οικονομικών, κος  Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Γιάννης Πλακιωτάκης, στην εκδήλωση απονομής

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για τη σημερινή εκδήλωσή μας, που τιμούμε ανθρώπους για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι.

Καταρχάς, τιμούμε τους δικούς μας ανθρώπους! Τους ναυτικούς μας με την μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία!

Ανθρώπους που προσέφεραν ολόκληρη τη ζωή τους στη θάλασσα.

Που έχουν στερηθεί τις οικογένειες τους και οι οικογένειες τους, τους έχουν στερηθεί.

Στο πρόσωπό τους καταξιώνεται το ναυτικό επάγγελμα. Αποτελούν το φωτεινό παράδειγμα που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τον κοινό στόχο που έχουμε με την Πολιτεία, την αναβίωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την αφοσίωση τους στη ναυτοσύνη.

Σήμερα τιμούμε, επίσης, την αριστεία νέων ανθρώπων.

Ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων μας και ιδιαίτερα το Πρόγραμμα Υποτροφιών μας αποτελεί εδώ και χρόνια, προτεραιότητά μας.

Στο πρόσωπο των νέων αυτών ανθρώπων που απονέμουμε την υποτροφία των μεταπτυχιακών σπουδών της επιλογής τους, αναγνωρίζουμε τους εμπνευστές της γενιάς τους, αναγνωρίζουμε τα θετικά μας πρότυπα.

Είναι οι οδηγοί μας σε ένα μέλλον ελπιδοφόρο ως κοινωνία, ως χώρα.

Αγαπητές και αγαπητοί υπότροφοι,

Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τη σκληρή δουλειά σας, για την πίστη σας σε σας τους ίδιους, στις δεξιότητες σας, στις δυνατότητες σας, στα «θέλω» σας.

Υπερήφανοι, όμως, είμαστε και για τους γονείς σας που τιμούν έμπρακτα, μέσα από τη δική σας πρόοδο, αριστεία, διάκριση, τη δύναμη της οικογένειας.

Συνεχίστε να ονειρεύεστε και να συμβάλλετε σε ένα κόσμο καλύτερο, με το δικό σας στίγμα και τη δική σας θέληση για εξέλιξη.

Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα και σας υποσχόμαστε ότι, ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, θα συνεχίσουμε να συν – ενώνουμε για το κοινό καλό, ναυτιλία, κοινωνία και Πολιτεία».

Πίνακας βραβευθέντων ναυτικών και υποτρόφων ΕΕΕ και ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Για το έτος 2019:

Από την κατηγορία των αξιωματικών βραβεύτηκε ο κος Ιωάννης Εμμανουηλίδης. Συνταξιοδοτήθηκε ως Πλοίαρχος έχοντας συνολική θαλάσσια υπηρεσία 28 χρόνια εκ των οποίων σχεδόν 23 χρόνια σε φορτηγά και δεξαμενόπλοια άνω των 4.500 dwt .

Από την κατηγορία των κατωτέρων πληρωμάτων βραβεύτηκε ο συνταξιούχος ναύκληρος κύριος Ζήσης Τάκας, με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 29 χρόνια εκ των οποίων τα 22 χρόνια σε φορτηγά και δεξαμενόπλοια άνω των 4.500 dwt.

Για το έτος 2020:

Από την κατηγορία των Αξιωματικών βραβεύτηκε ο κος Αριστείδης Τζανάκης, ηλεκτρολόγος, με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 32 χρόνια από τα οποία τα 26 χρόνια σε φορτηγά και δεξαμενόπλοια άνω των 4.500 dwt.

Από την κατηγορία των κατωτέρων πληρωμάτων βραβεύτηκε ο ναύκληρος, κύριος Μιλτιάδης Μπερνάρος, με συνολική θαλάσσια υπηρεσία σχεδόν 27 χρόνια από τα οποία τα 22 χρόνια σε φορτηγά και δεξαμενόπλοια άνω των 4.500 dwt.

-Ad-