Έφη Αχτσιόγλου: Το νέο ασφαλιστικό επιβαρύνει το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών

«Το νέο ασφαλιστικό επιβαρύνει το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών και των ήδη συνταξιούχων», τονίζει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Σε δήλωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με επικοινωνιακό θόρυβο επιχειρεί να θολώσει την πραγματικότητα και καλλιεργεί ψευδείς προσδοκίες σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις συντάξεις η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει ότι «με το νέο ασφαλιστικό, τα χρήματα που θα δοθούν για τις συντάξεις το 2020 είναι λιγότερα από αυτά που δόθηκαν το 2019». Σημειώνει, επίσης, ότι «μέρος αυτού του μικρότερου ποσού θα δοθεί επιλεκτικά σε αυξήσεις για λίγους των ανώτερων κλιμακίων, αλλά όχι στις χαμηλές συντάξεις». Επιπλέον, τονίζει πως «η 13η σύνταξη καταργείται αφαιρώντας εισόδημα ίσο με μία σύνταξη το χρόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Σχετικά με τις εισφορές, η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως «με το νέο ασφαλιστικό, το 90% τον ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώνει εισφορές αυξημένες κατά 20%» και «συγχρόνως θεσμοθετείται ένα απολύτως άδικο σύστημα κλάσεων όπου ένας επαγγελματίας με εισόδημα 7.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώνει τα ίδια με έναν που έχει 70.000 ευρώ το χρόνο».

-Ad-