«Βρέχει» λεφτά σήμερα 4/12 – Ποιοι θα δουν χρήματα στα ΑΤΜ

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τις πληρωμές της εβδομάδας, από τις 4 έως 8 Δεκεμβρίου 2023, για τους δικαιούχους.

Εφάπαξ, Δώρο Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ αλλά και μια σειρά από επιδόματα θα καταβάλλουν από τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου η Υπηρεσία αλλά και ο e-ΕΦΚΑ.

Κατά την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 222.888.557 ευρώ σε 404.692 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

Από τις 4 έως 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 22,5 εκατ. ευρώ σε 1.030 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
Στις 5 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 12.388.557 ευρώ σε 28.162 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

ΕΦΚΑ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ: 2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

160 εκατ. ευρώ σε 346.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων και λοιπών επιδομάτων
22 εκατ. ευρώ σε 6.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
6 εκατ. ευρώ σε 23.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Επιδόματα και Δώρο Χριστουγέννων από ΔΥΠΑ: Ποιοι πληρώνονται αύριο

Το Δώρο Χριστουγέννων αλλά και μια σειρά από επιδόματα θα αρχίσει να προπληρώνει από σήμερα, Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 η ΔΥΠΑ. Πρόκειται για την τακτική επιδότηση ανεργίας, την επιδότηση μακροχρόνιας ανεργίας αλλά και το βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, σύμφωνα με το eidiseistora.gr.

Για το Δώρο Χριστουγέννων

Σημειώνεται δε πως Δώρο Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ λαμβάνουν επιδοτούμενοι άνεργοι, δικαιούχοι της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής αδείας και του επιδόματος εργασίας

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν από τη ΔΥΠΑ με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 4 Δεκεμβρίου 2023 έως 5 Ιανουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias- epidoma-anergias (gov.gr & Εργασία και Ασφάλιση & Ανεργία & Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων)

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/more-anerghia