Έφοδοι αστυνομικών σε σπίτια και εκκλησίες – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε αυξημένη εποπτεία όλων των εκκλησιών της χώρας από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα, για να αποφευχθούν εικόνες με πιστούς που δεν λογαριάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει στις εκκλησίες για περιπολίες την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV η επιτήρηση για γίνεται από το πρωί έως το βράδυ και ήδη οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων έχουν λάβει τις σχετικές διαταγές. Μάλιστα στην «επιχείρηση» θα συμμετέχουν ακόμα και αστυνομικοί με πολιτικά ώστε να δίνουν πλήρη εικόνα στα κέντρα επιχειρήσεων.

Μπλόκα και περιπολίες

Η Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή το τεράστιο αυτό σχέδιο, επίκεντρο του οποίου είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο περιλαμβάνει εξονυχιστικούς ελέγχους σε Εθνικές Οδούς, παραδρόμους και σταθμούς ΚΤΕΛ καθώς και περιπολίες ένστολων και αστυνομικών με πολιτικά έξω από εκκλησίες και επιστράτευση drones.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί πολλά μπλόκα στους δρόμους και γίνονται αυστηροί έλεγχοι με πρόστιμα (300 ευρώ!) για όσους πιάνονται να μην πειθαρχούν. Εκτός από τα μπλόκα σε όλα τα διόδια της χώρας, έλεγχοι και περιπολίες υπάρχουν σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν πόλεις και χωριά.

Ειδικά για την Αττική, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα θελήσουν να μεταβούν στα εξοχικά τους που βρίσκονται ακόμη και εντός του νομού Αττικής. Μπλόκα θα στηθούν σε 20 σημεία όπως στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, Βάρης – Κορωπίου, λεωφόρο Μαρκοπουλου, λεωφόρο Μαραθώνος και λεωφόρο Πεντέλης προς Νέα Μάκρη και θα ελέγχονται εξονυχιστικά όλα τα οχήματα.

Ανάλογα θα είναι τα μέτρα και στη Θεσσαλονίκη ειδικά για αυτούς που θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν από την πόλη στις εξοχικές τους κατοικίες στη Χαλκιδική.

Παράλληλα, σε εγρήγορση είναι και το Λιμενικό το οποίο θα διενεργεί αυστηρούς ελέγχους στα πορθμεία και τα λιμάνια της χώρας με εντολή να εντοπίζει όσους απείθαρχους θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς το Ε1 στην τσέπη.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο περιοριστικό μέτρο ισχύει και στα αεροδρόμια αφού κανένας δεν μπορεί να εκδώσει εισιτήριο χωρίς να αναφέρει τη μόνιμη διεύθυνση κατοικίας ενώ αυστηροί έλεγχοι θα υπάρχουν και στα ΚΤΕΛ.