ΕΥΠ: Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν

Ένας 27χρονος, ο Χαϊντέρ, και ένας 29χρονος, ο Χουσεΐν, είναι οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν ως μέλη κυκλώματος τρομοκρατίας το οποίο ετοιμαζόταν για σφοδρό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας.

Λίγο πριν προχωρήσουν στο τρομοκρατικό χτύπημα, στο εβραϊκό εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή, συνελήφθησαν από την ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ οι δύο Πακιστανοί που είχαν στήσει το κύκλωμα στην Ελλάδα. Οι δύο τους έπαιρναν εντολές από τον αρχηγό τους, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν, ενώ παράλληλα επιχείρησαν να στρατολογήσουν και άλλα πρόσωπα, με τις Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες να είναι στα ίχνη τριών ακόμα ανδρών.

Ο 27χρονος Χαϊντέρ, που ήταν ο εν Ελλάδι αρχηγός του κυκλώματος και ζούσε στη Ζάκυνθο, και ο 29χρονος Χουσεΐν που είχε μετακομίσει από τη Σπάρτη στην Αθήνα, είχαν αναπτύξει ένα δίκτυο επαφών με σκληρούς ποινικούς, ομοεθνής τους, Αλβανούς και άλλους, έτσι ώστε να βρουν πρόθυμα μέλη για την αποστολή τους αλλά και τον βαρύ οπλισμό που απαιτούταν για ένα τέτοιο χτύπημα. «Έχει κάνει και φυλακή», φέρονται να έχουν πει σε μια από τις συνομιλίες που έχουν αποκωδικοποιήσει οι Αρχές, για ένα από τα πρόσωπα που ήθελαν να στρατολογήσουν.

Όπως αποκάλυψε το Newsbomb.gr, οι δύο Πακιστανοί δέχονταν πιέσεις από τον αρχηγό τους στην Τεχεράνη για να επισπεύσουν το χτύπημα. Αντιμετώπιζαν, όμως, πρόβλημα με τον οπλισμό παρά το γεγονός ότι είχαν τάξει χιλιάδες ευρώ για κάθε νεκρό πολίτη από το χτύπημα που θα πραγματοποιούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός από το Ιράν φέρεται να τους είπε ότι αν δεν μπορούν να βρουν τον οπλισμό, τότε να επιχειρήσουν επίθεση με φιάλες υγραερίου για να τινάξουν τον στόχο τους (σ.σ. εστιατόριο) στον αέρα.

Στις ίδιες συνομιλίες, ο 30χρονος Πακιστανός που ζει στην Τεχεράνη, είχε στείλει στον 27χρονο μία λίστα με πρόσωπα για να τα φωτογραφήσει, ενώ τον κατηύθυνε και στο πώς θα τραβήξει το φωτογραφικό υλικό.

Ο 30χρονος από το Ιράν φέρεται να ζητά επίμονα να μάθει αν έχει προχωρήσει η διαδικασία για τη φωτογράφιση ενός συγκεκριμένου ατόμου, που είχε μούσι, και αποτελούσε έναν από τους κύριους στόχους της οργάνωσης.

-Ad-