Έγινε ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα – Δείτε τις εικόνες

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας.

Η πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη.

«Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας έξω από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, σε ένα από τα νοσοκομεία λίγο πριν ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Επίσης αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα ως μια συμβολική κίνηση αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική κίνηση για την προστασία από την COVID- 19.

Σε ερώτηση για το εάν όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού για το μεγάλο αυτό εγχείρημα του εμβολιασμού, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι “πάμε βάσει σχεδιασμού, βήμα, βήμα, με σύνεση και προσοχή. Όλα θα πάνε καλά”.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η νοσηλεύτρια ανέφερε ότι «έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, πολύ σύντομα θα εμβολιαστούμε όλοι, να κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «στο πρόσωπο μου τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος».

Για το πώς έγινε η επιλογή της να είναι η πρώτη που θα εμβολιαστεί αυτή τη σημερινή ιστορική μέρα ανέφερε ότι «είναι μια πολύ τιμητική επιλογή, μια αναγνώριση του έργου και της προσφοράς μας».

Ερωτώμενη για το πώς ένιωσε τη στιγμή του εμβολιασμού ανέφερε, «μια χαρά, δεν ένιωσα τίποτα, δεν πόνεσα καθόλου, πιστεύω σε αυτό το εμβόλιο δεν έχω καμία ανησυχία».

Τέλος θέλοντας να στείλει το μήνυμά αισιοδοξίας προς τους πολίτες ανέφερε ότι ελπίζει ότι το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν κι άλλοι «να έχουν εμπιστοσύνη στους επιστήμονες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κύριος Μιχάλης Γιοβανίδης έγινε ο δεύτερος άνθρωπος στη χώρα μας που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ο οποίος φιλοξενείται σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ηλικίας 88 ετών.