Εγκαίνια στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας από τον Β. Κικίλια

Tη νέα μονάδα τεχνητού νεφρού που αναπτύχθηκε πλέον σε νέους χώρους του νοσοκομείου της Λαμίας εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας. Η εγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού έγινε σε νέο χώρο με συνέπεια να υπάρξει πλήρης ανάπτυξή της και βελτίωση των μηχανημάτων της καθώς στη συγκεκριμένη μονάδα γίνονται κάτι λιγότερο από 900 συνεδρίες νεφροπαθών το μήνα.

Ο κ. Κικίλιας κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Λαμίας αλλά και συνολικότερα των νοσοκομείων της χώρας καθώς όπως είπε «μέσα στα 10 χρόνια της κρίσης έδωσαν τα πάντα για να μείνει όρθιο το σύστημα υγείας» σημειώνοντας ακόμη πως «η συμπλήρωση των υποδομών και η χορήγηση των αναγκαίων εργαλείων στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι υποχρέωση του υπουργείου έτσι ώστε να μπορούν να δουλεύουν απρόσκοπτα σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο όπως της Λαμίας.

Σε ό,τι αφορά το νέο χώρο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού υπογράμμισε πως πρόκειται για «ένα έργο που άλλοι το οραματίστηκαν άλλοι συνέβαλαν σε αυτό, αλλά η διοίκηση έχει συνέχεια και ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας» ευχαριστώντας συγχρόνως τους προκατόχους του και μάλιστα ονομαστικά την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κικίλιας δεν έκοψε την κορδέλα αλλά έκανε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς κάλεσε μία νοσηλεύτρια που βρισκόταν εκεί για να την κόψει.

Προηγούμενα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διαχρονικές προσπάθειες «είτε για την κατάρτιση ενός σύγχρονου οργανισμού που καθιστά το νοσοκομείο της Λαμίας νοσοκομείο αναφοράς» όπως είπε, «είτε στην συμπλήρωση της υλικοτεχνικής του υποδομής» σημειώνοντας πως το επόμενο βήμα θα είναι «η πλήρης ανάπτυξη ογκολογικής κλινικής μέσα στο νοσοκομείο της Λαμίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε τις πρωτοβουλίες οι οποίες αναλαμβάνονται το τελευταίο διάστημα «έτσι ώστε η μονάδα τεχνητού νεφρού να διασυνδεθεί με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας ώστε να δίδεται η δυνατότητα παροχής υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών υγείας στους νεφροπαθείς» όπως είπε.

Ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας προανήγγειλε σε δηλώσεις του την επάνοδο του στη Φθιώτιδα το επόμενο διάστημα ώστε «να εγκαινιαστεί ένα κέντρο υγείας στην περιοχή των καμένων Βούρλων».

Είναι το 6 και τελευταίο κέντρο υγείας της Φθιώτιδας το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα από τη δεκαετία του 1980 καθώς τότε υπήρχαν έριδες ανάμεσα σε δυο χωρία για την χωροθέτησή του ανάμεσα δηλαδή στα Καμ. Βούρλα και το Μώλο. Με υπουργό Υγείας τον κ. Αβραμόπουλο και υφ. τον Θανάση Γιαννόπουλο κατασκευάστηκε αλλά από τότε δεν έχει στελεχωθεί και να εργάζεται μόνο για συνταγογραφήσεις.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βασίλης Κικίλιας «καταστρώνοντας σχέδιο τώρα με την 5ηυ ΥΠΕ θα κάνουμε το συγκεκριμένο κέντρο λειτουργικό για ολόκληρη την περιοχή».

-Ad-