Εγκαινιάστηκε το νέο Υποκατάστημα Βόλου του Ελληνικού Κτηματολογίου από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη

Το νέο Υποκατάστημα του Κτηματολογίου στο Βόλο εγκαινίασε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου, Στέλιο Σακαρέτσιο και τη Γενική Διευθύντρια, Ολυμπία Μαρκέλλου. 

Στα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 219 & Χ. Τρικούπη, παραβρέθηκαν ο  βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα- Μαρία Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, Γιάννης Κόνσουλας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, αναφερόμενος στη λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του Κτηματολογίου τόνισε «Οι νέες υπηρεσίες του Κτηματολογίου στο Βόλο, σ’ αυτόν τον πλήρως ανακαινισμένο χώρο, αποδεικνύουν ότι γίνεται ένα άλμα εμπρός. Οι εποχές που οι δικηγόροι έψαχναν στα Υποθηκοφυλακεία της Μαγνησίας για να ανασύρουν τίτλους ιδιοκτησίας και συμβόλαια πέρασαν ανεπιστρεπτί. Με το ψηφιακό Κτηματολόγιο, που νομοθετήθηκε από το Υφυπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπαίνουμε στη νέα ψηφιακή εποχή με λιγότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες και καλύτερη αποτελεσματικότητα για τις δημόσιες υπηρεσίες»  

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δήλωσε:

«Σήμερα και με πολλή προσπάθεια ανακατασκευής και εργασιών ανακαίνισης του γραφείου, ερχόμαστε επιτέλους σε έναν ανθρώπινο σύγχρονο χώρο ο οποίος θα επιτρέπει στους πολίτες και τους επαγγελματίες που εξυπηρετούνται καθημερινά, να μην ψάχνουν πλέον σε τεράστιες στοίβες χαρτιών σε ένα στενό γραφείο ή στα ξεχωριστά υποθηκοφυλακεία της Μαγνησίας.  Στο χώρο φιλοξενούνται ήδη τα αρχεία των υποθηκοφυλακείων Αργαλαστής, Μηλεών και Ζαγοράς, ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Σε λίγους, δε, μήνες όλα αυτά τα αρχεία θα είναι διαθέσιμα και ψηφιακά για να μπορεί κάθε δικηγόρος να κάνει έρευνα τίτλων από το γραφείο ή από το σπίτι του, οποιαδήποτε στιγμή. Η Μαγνησία είναι μία από τις πρώτες περιοχές της χώρας όπου το Ελληνικό Κτηματολόγιο και το Υφυπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποτελούν τον αποκλειστικό φορέα διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών».